De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Ac Westerlo-atleten komen met veel medailles terug van Arendonkse Veldloop

De veldloop van Arac in Arendonk is een jaarlijkse afspraak voor vele Westelse crossers. Ook dit jaar trokken er veel atleten uit de (parel der) Zuiderkempen naar de Noorderkempen.

De editie van 2016 zal de geschiedenisboeken ingaan als van de meest succesvolle edities voor onze club. Arendonk werd voor één dag een blauw-witte enclave. De vele knappe ACHL-atleten zorgen ervoor dat de vele gemotiveerde trainers terecht fier mogen zijn.

 

In dit verslag lichten we even de prestaties van onderafdeling Westerlo toe. Door de vele knappe prestaties beperken we ons hier tot de (vele) podiumplaatsen en de 3 overwinningen voor Westelaars. 

Benjamin Siebe Bos is al het hele seizoen op en vlakbij het podium te vinden, zo ook in Arendonk waar hij een 3de plaats kon behalen.

Pupil Ward Vleugels is ook al zo een echte podium-loper. Ward mocht ook in Arendonk de podiumceremonie van dichtbij meemaken en een bronzen medaille ontvangen.

Bij de kadetten meisjes kon Silke Rutten onze supporters de allereerste overwinning van de namiddag laten vieren. De kleindochter van "The Fighter" aka Jos Van De Water doet nog maar goed 1 jaar aan atletiek en toont met deze overwinning dat de appel niet ver van de boom valt.

Costia De Kimpe is in de groep van trainer Domien een trainingsmakker van Silke en ook hij is dit seizoen beresterk bezig. Costia volgde het voorbeeld van Silke en mocht op het hoogste podiumtrapje een Arendonks beertje ontvangen.

Ook in de korte cross schoot een Westelse atleet raak. Hier was het Yann Bruers die met een beertje weer richting Westerlo kon keren.

Bij de masters dames was Katrien Stijnen zeer kortbij de overwinning (3 seconden verschil). Katrien zorgde met haar knappe prestatie wel voor de enige Westelse zilveren medaille van de dag.

De laatste medaille was er tenslotte voor Thomas Vanoppen die 3de werd bij de juniors. Thomas kende een mindere voorbereiding (o.a. virale infectie), toch mag Thomas met dit resultaat niet tevreden zijn, gelet op het verschil met zijn prestatie in Neerpelt enkele weken geleden.

Geen podium maar wel een eervolle vermelding voor Master Stefan Rens: een 4de plaats (vlakbij het podium dus) en dit als 40-er tussen allemaal 30-ers.

 

de uitslagen zijn te vinden op:

http://atletiek-arac.be/run/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&It...