De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Eén overwinning, een 2de plaats en een massa prachtprestaties in Booischot!

Het is ondertussen haast een prettige wekelijkse gewoonte aan het worden, ook na het afgelopen weekend kunnen we weer trots aankondigen dat er weer een extra veldloop-overwinning op de Westelse teller staat.

Na goed 1 maand veldloopseizoen beschikt onze club ondertussen over een goedgevulde prijzenkast. Onze veldlopers trokken naar het naburige Booischot voor de veldloop op en rond de paardenrenbaan aan sportcentrum 'de Lichten'.

 

Benjamin Siebe Bos voelde zich helemaal in zijn sas op deze snelle omloop en liep naar een overwinning. Bij de miniemen zagen we ook 2 sterke Westelse prestaties: Rune Das (7de) & Arno Philips (8ste) vochten een leuk duel uit dat hen beiden in de top 10 bracht.

 

Het zou volledig onterecht zijn moesten we enkel deze 3 toppers vernoemen.  We zagen 30 Westelse jeugdatleten aan de start verschijnen, waaronder verschillende nieuwe gezichten. Wat te denken van pupil Lieselotte Cuypers: zij startte midden in het pak om voorzichtig op te schuiven naar plaats 7 (zonder spikes!)  En de zussen Cynthia en Titiana die hun start misten, maar toch nog de G-loop van 250m vlotjes afhaspelden.  We zijn ook trots op de familie Renders die zoon Luca en dochter Mila het veld instuurden. Ook Arno en broer-pupil Hannes Peeters liepen de ziel uit hun piepjonge lijf. Jong geleerd is oud gedaan, dachten deze nieuwbakken atleten! Dan had je nog de nieuwkomers Luca Groenez en Jef Philips bij de eerstejaarspupillen, alsook de meisjes Nanou Tops en Evelien Vander Putten: het zonnetje begon waarempel te schijnen! En dus trokken Wannes De Backer en Timon Raeymaekers ook hun korte broek aan voor hun vuurdoop: de miniemenafstand van 1950m! 

 

30 individuele prachtprestaties! Proficiat aan ALLE dapperen: Mila, Siebe, Luca, Arno, Nanou, Evelien, Cynthia, Titiana, Lieselotte, Mirte, Diete, Jytte, Joni, Britt, Luca, Lars, Jef, Hannes, Ward, Marthe-Rune, Mirte, Ella, Lara, Erin, Wannes, Timon, Rune, Arno, Tibo en Wout.

 

Bij de kadetten zagen we trainingsmakkers Costia De Kimpe & Stef Geukens de laatste dagen knappe trainingen afwerken. Costia beschikte na zijn overwinning in Arendonk over het nodige zelfvertrouwen en liep naar een 2de plaats in Booischot. Stef Geukens liep zijn eerste veldloop van het seizoen en kon beslag leggen op de 4de plaats.

Wesley Van De Gaer kende geen al te beste dag bij de Masters, toch kon hij de schade beperken door als 5de binnen te bollen.

Katrien Stijnen liep net als de rest van haar seizoen een oerdegelijke race en finishte als 4de.

 

Uitslagen te vinden via:

http://avzk.weebly.com/uploads/8/0/9/8/8098179/veldloop_11-12-2016.pdf