De training gaat door De training gaat door. Laatste update: wo, 31/10/2018 - 10:12

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

AC Westerlo Nieuwsbrief

U bent hier

Marathon Hamburg

Een team van Running bears koos 2018 uit als het jaar om hun marathondebuut te maken.

Met deskundige schema's van trainer Nest & met de al meer ervaren marathonners Kevin & Domien in de groep besloten Brian, Maarten, Lukas, Janna, Bert & Kristof om af te zakken naar de grootste voorjaarsmarathon van Duitsland: Haspa Hamburg Marathon.

 

De voorbereiding verliep voor de ene atleet al wat vlekkelozer dan voor de andere. Door vaak in groep te trainen, was de eenzaamheid van lange duurlopen beperkt tot het minimum. Jammerlijk moest Kristof op 2 weken voor de marathon na overleg met zijn sportarts besluiten om niet te starten.

 

6 Bears & 1 bearin haalden op 29 april de startlijn in Hamburg. Deze sfeervolle stadsmarathon kon voor de editie 2018 rekenen op een schitterend weertje (voor de supporters). 21°C in de zon zorgde er wel voor dat het voor de lopers een ware slijtageslag werd. Kevin mocht vertrekken met de elite-atleten, wat zorgde voor extra ervaringen maar, ook extra stress. Onze snelste Marathonner kwam terecht in een groepje waarin volgen zijn enige doel was. Na 30km merkte Kevin dat hij niet zijn beste dag had & dus niet het beoogde resultaat kon behalen. Met het oog op een verder zomerseizoen gaf Kevin er dan ook de brui aan.

 

Brian startte zijn marathondebuut in het startvak achter de elite-atleten. Tot halfweg wedstrijd verliep het zeer goed, daarna speelde de warmte hem ook parten & begon de uitdroging bij Brian. Spierkrampen dwongen hem vanaf kilometer 30 regelmatig te wandelen.  Met zijn kinesisten-ervaring probeerde Brian door maximaal te drinken toch nog heelhuids de finish te bereiken. Lukas, Maarten & Domien vertrokken in startvak B. (achter Brian). Maarten & Domien werkten een gelijkaardig trainingsprogramma af en besloten dan ook samen te lopen. Na wat oponthoud in de eerste kilometer (omwille van de massa deelnemers) geraakten deze 2 lopers in het juiste ritme van 4min/km. Lukas koos voor een  behoudende start en liep vooral op hartslag. Domien en Maarten werkten goed samen en schoven stevig op in het deelnemersveld. Op 30km kreeg Maarten echter last van oververhitting, hij liet Domien zijn gang gaan en besloot op eigen tempo verder te lopen. Bij een medische post op 34km adviseerde men echter om uit de race te stappen omwille van de ver gevorderde oververhitting. 

Met 2 DNF-ers was de strijd om de snelste Bear dus een strijd tussen Domien & Brian. Beide heren kregen last van de hitte, Domien kon hier het beste mee omgaan & liep naar een top 200 notering (in een deelnemersveld van 15000 lopers!) met een nieuw PR van 2.56.31. Brian finishte moedig in 2.57.36. Lukas Vriens liep met een sterk slot naar een debuuttijd van 3.08.51.

De enige vrouw in het gezelschap, Janna, kende ook geen vlekkeloze koers maar voelde zich gesteund door meer dan 750.000 supporters en liep naar een knappe debuuttijd van  3.26.43. De verrassing van het gezelschap was uiteindelijk Bert die startte met sub 4h als doel. Bij de opwarming bleek dat zijn horloge hem heel de trainingsperiode bedrogen had door te negatieve tijden te registeren. Bert zijn wedstrijd verliep zeer goed en finishte in een knappe 3.52.04.

 

Voor iedereen was het een leerrijke ervaring. Ook de atleten die hun doel niet behaalden konden genieten & alle bears overleefden deze loodzware editie.

De Hamburg marathon bleek met 200 hoogtemeters ook iets minder vlak dan aanvankelijk aangenomen.