De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Masters aan de top

Na de communie- en lentefeesten was het eindelijk hoogmis voor onze masters.
De troepen van Jos werden tot op de laatste dag herschikt om te kunnen schitteren op de AC HL-blauwe kunststofpiste te Gentbrugge.  De atletiekclub AC Gent bevindt zich op een steenworp van de topsporthal aan de Blaarmeersen.
Een bewolkte hemel, druilerige regen, 10 graden Celsius en afgetrainde GESPIERDE masterlichamen zorgden voor de omkadering in dit mooie Vlaanderen.

Vorig jaar werden onze “oude” Belgen kampioen in hoogste klasse, dit jaar echter zou de clash der titanen nóg meer lijken op een ware veldslag.  De gesneuvelden vielen bij bosjes.   

Onze enige echte vrouwelijke Westelse master Wendy Drouard, zusje van Sandy, nam het spoor van Corinne De Baets tijdens haar 800  meter en liep voor een derde plaats.  De vrouwenploeg deed wat van hen verwacht werd : na een geweldige 4 X 100 meter konden zij ook dit jaar DE TITEL ontvangen.

En dan onze mannen.  Luc van Wolputte nam de 3000 meter voor zijn rekening en streed dapper tot de laatste meter (8e plaats).  Gert Engelen zette zijn tanden in de 1500 meter. Na de laatste bel brak het geweld los en kon hij de 6de stek bemachtigen.  Johan Pieroni beukte zoals gewoonlijk in zijn 1-ronde-wedstrijd en klokte mooi af na 54,85” (4e plaats).   
Onze mannenploeg  behoort weer tot de top 3 allermooisten.