De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

succesvol kvv

Het Kampioenschap van vlaanderen werd dit jaar in Heusden georganiseerd door AVT.

De snelle piste van Heusden: een korte autorit in combinatie met een snelle piste dat trok onze atleten wel aan.

De dag begon zeer goed met reekswinst voor Kobe Vleminckx op de 100m in een seizoensbeste van 10.75.

Daarna was het aan die andere Westelse spurtbom voor zijn 200m. Flavio Teixeira snelde naar wederom een seizoensbeste van  22.75.

 

De finale van de 100m werd gelopen bij teveel positieve wind, dus tijden zijn hierbij niet van tel. Kobe kende een slechte start en liep naar 10.66, goed voor een bronzen medaille.

Vervolgens was het aan die andere junior die deelnam. Youngster Thomas Vanoppen startte met maar 1 doel aan dit KVV: zijn persoonlijk record scherper stellen & bij voorkeur die gewenste duik onder de 4 minuten realiseren. De 1500 is een afstand waarbij karakter ook belangrijk is, iedereen trekt wel eens een gekke bek tijdens de 1500m, getuige de foto bij dit artikel.

Thomas liep een verstandige race & kon meesprinten voor de medailles in de laatste ronde. Dit leverde hem een 5de plaats en nieuw PR op: 3.56.96. Hiermee word Thomas de nr2 van de juniors van het lopende seizoen.

 

Yann Bruers mocht starten in zijn geliefkoosde 800m. In de A-reeks werd er zoals gebruikelijk traag gelopen in de eerste ronde. Yann volgde attent mee tot er op 150m van de meet een valpartij was en Yann hinder ondervond en zelfs diende te springen. Toch snelde hij nog na het herstellen van dit euvel naar een bevredigende SB van 1.58.26

 

proficiat