De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Westelaars winnen in Boechout & Wespelaar

De veldloop is van Boechout is nog een echte old-school veldloop. Zonder veel franjes organiseerde Sgola de veldloop gedurende jaren op de Bunderkes. De prachtige dreef met haar oude bomen is een zeer aangename looplocatie. Deze locatie trok ook jaarlijks Westelse atleten aan.

Na een onderbreking van 1 jaar stond Boechout dit jaar weer op de kalender. Deze keer diende de organisatie uit te wijken naar het festivalterrein van Sfinx. 

 

Een beperkte delegatie Westelaars had onderling uitdagingen aangegaan voor deze wedstrijd in de Antwerpse rand. Onze jeugd gaf het goede voorbeeld door top10 te lopen.

Siebe Bos werd 5de (benjamins) & Mirte Dekort kon de 6de plaats behalen bij de pupillen.

De atleten van Nest Goossens gingen dus vooral voor de onderlinge duels naar de achtertuin van Olga & Ella Leyers. Deze tuin bleek bij aankomst echter een bevroren veld vol koeienvlaaien & vele oneffenheden. De Westelaars besloten allen om hun spikes in de sporttassen te laten & te lopen met gewone loopschoenen.

Aan de start van de korte cross bleek 35% van het deelnemersveld te bestaan uit Herentals-atleten. Een straffe prestatie voor een veldloop die niet meetelt voor het ACHL-criterium.

Het was Thomas Vanoppen die van bij de start de kop nam. Niemand was opgewassen tegen de hoge basissnelheid van Thomas en junior Vanoppen liep zonder problemen naar zijn 2de zege van het nog jonge seizoen door alle seniors naar huis te lopen. Na zijn straffe prestaties in de crosscup vorig jaar wisten we al dat Thomas een zeer degelijke veldloper is. Met zijn 2 zeges dit seizoen krijgt Thomas (voorlopig) de titel van sterkste crosser van Ac Westerlo. 

Buiten de solo-race van Thomas waren er enkele mooie duels te zien in Boechout. Gillian Van Tichelt (Herenthoutse ac & 's zondags actief in de Beeltjens) nam een groep van een kleine 10 atleten op sleeptouw. In deze groep ook Westelaars Joren Andries, Lukas Vriens & Maarten Verbiest. Aan het slot van de race spatte de groep uit elkaar en bleek Lukas Vriens bij de sterksten van deze groep te behoren door 4de te finishen (net voor Gillian). Joren Andries liep voor de 3de week op rij zeer degelijk en finishte 9de met in zijn spoor Maarten (10de).

 

http://www.sgola.be/sites/default/files/bijlagen/uitslagen/uitslagveldlo...

 

In Vlaams Brabant organiseerde Roba de veldloop van Wespelaar. De beer van Zichem, Wesley Van De Gaer, trok er naartoe. Jonge Master Wesley is de laatste weken in zeer goede doen en hij wil Thomas Vanoppen de titel van beste Westelaar niet zomaar gunnen. In een zware race toon Wesley zijn ijzersterke karakter & trok het laken naar zich toe. 2 zeges in één weekend voor Ac Westerlo. Ook de familie De Bal was actief in Wespelaar: Lars werd 41ste bij de pupillen 2007 & broer Wout werd 13de miniem

 

http://www.roba-atletiek.be/uitslagen

 

Wij kijken alvast uit naar een rechtstreeks duel tussen Thomas Vanoppen & Wesley Van de Gaer.

 

proficiat

 

 

http://www.roba-atletiek.be/uitslagen