De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

3 (drie!) podiumplaatsen op crosscup Roeselare

Op Schiervelde vindt jaarlijkse de crosscupmanche plaats die van alle manches het meest besproken wordt. In Roeselare vinden namelijk de selectiewedstrijden voor het EK veldlopen plaats.

Dit jaar heeft Ac Westerlo 1 EK-kandidaat: Thomas Vanoppen.

Na een zeer succesvolle zomer (met een regen aan persoonlijke records & een Belgische titel op 5000m) begon de winter schitterend met een 6de plaats op de korte cross in Mol en een overwinning in Neerpelt. Een stijgende vormcurve in combinatie met een grote dosis goesting deden Thomas met veel vertrouwen afzakken naar West-Vlaanderen.

Na een snelle start van topfavoriet Tim Vandevelde nestelde Thomas zich op de 3de plaats en volgde de race attent. Halverwege deelde Thomas een eerste prik uit, die hem naar de 2de plaats bracht. Deze positie kon hij handhaven tot aan de finish. Gelet op het kleine verschil met winnaar Vandevelde en het potentieel van Thomas kunnen we stilaan (vrij) zeker zijn dat deze topprestatie mag volstaan voor een selectie. Maandagnamiddag beslist de bond definitief over de selectie, wij duimen alvast voor Thomas.

Onze topatleet was niet de enige deelnemer in Roeselare. Wesley Van De Gaer nam er samen met trainingsmakker Stefan Rens deel aan de Masterrace (samen met Juniors gelopen). Beiden werden in hun categorie 3de (Wesley bij de M35 & Stefan bij de M50).

Snelheidsduivel Yann Bruers was ook  in Roeselare en zag er niet alleen zijn trainingsmakker schitteren maar, liep zelf een oerdegelijke korte cross met een 17de plaats als resultaat.

Uitslagen van de crosscup:

Op zaterdag liep kadet Rune Das de veldloop van Vilvoorde: hij finishte hier als 3de, dus was meteen goed voor de 4de podiumplaats van Westerlo in 1 weekend.