De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Gentse Feestenmeeting bij warme temperaturen

Tijdens het bouwverlof organiseert men in Gent de Gentse Feesten. De lokale atletiekclub: Racing Gent voorziet een sportief luik voor de feestvierders in de vorm van de Gentse Feestenmeeting.

Matchmaker Bert Misplon kon 3 westelse Running Bears overtuigen om op woensdag af te zakken naar de snelle mondopiste van de racing.

Na een warme werkdag vertrokken Maarten, Lukas & Kevin naar de Gentse bakoven. Tijdig vertrekken om file te vermijden was de boodschap.

Tegen het tijdstip van de 800m races was het nog steeds meer dan 30graden en een beetje winderig. Maarten & Lukas zaten in de A-reeks, afstandsloper Kevin mocht lopen in de B-reeks.

In de A-race trok de haas door tot 600m, toen barstte de strijd voor de podiumplaatsen (& podiumgeld) los in alle hevigheid.

Maarten leek lang op weg naar een 3de stek. Hij finishte uiteindelijk 4de in een seizoensbeste van 1.53.93 (op 1 honderste van de 3de plaats). In het zog van Maarten liep Lukas een sterke race die hij bekroond zag met een nieuw (stevig) persoonlijk record van 1.54.47. Meteen bijna een seconde van zijn vorige bestwaarde afgeknepen.

Kevin liep zijn eerste 800m van het seizoen. Voor een afstandsloper als Kevin is het dan pompen of verzuipen in de eerste ronde. Kevin kon echter pompen in de eerste ronde en plaatste zich midden in het pak. Na het uitstappen van enkele hazen (de race had meerdere hazen) moest hij enkele gaten dichten. Kevin zijn sprint mocht echter gezien worden, in de laatste 50m werd het lastig. De klok stopte op 2.02.25

Deze knappe prestaties vierden onze atleten samen met supporter Kaat in de Gentse binnenstad.