De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Provinciaal kampioenschap Veldlopen te Herentals

Het provinciaal kampioenschap veldlopen werd in 2017 in het eigen Herentals gelopen. Onze crossers konden het parcours reeds verkennen tijdens de jaarlijkse veldloop van onze club enkele weken geleden. Met een goede voorbereiding stonden de Westelse Veldlopers dan ook aan de start.

In dit verslag gaan we dieper in op de prestaties van Kad/Schol/jun/sen & Masters.

De namiddag begon minder leuk met de Silke Rutten die dankzij een jammere blessure onderweg de strijd diende te staken. We wensen Silke veel beterschap en hopen haar snel volledig blessurevrij aan het werk te zien. Trainingsmaat Stef liep bij de kadetten jongens naar een 8ste plaats in zijn leeftijdscategorie.

De volgende race met Westelaars aan de start was de korte cross, hier stonden 5 running bears aan de start. De supporters keken uit naar een knalprestatie van Yann Bruers die tijdens dit veldloopseizoen zijn focus legde op dit pk. Jammer genoeg strooide een ziekte roet in Yann zijn plannen. Desondanks liep Yann een sterke race & toonde zich vooraan. Aan de meet werd sterke Yann 5de. Brian, Lukas, Joren & Maarten stonden aan de start met beperktere ambities. De hele race liepen deze 4 atleten bij elkaar in de buurt, uiteindelijk was het Brian die met een ultieme eindjump de 14de plaats kon behalen, net voor Maarten (15de), Joren (16de) & Lukas (19de).

Na zijn winst enkele weken geleden startte Thomas Vanoppen met ambitie bij de juniors. Hij liep een hele sterke race maar, botste op een nog sterkere tegenstander. Zilver voor eerstejaarsjunior Thomas dus.

In diezelfde race liepen de masters hun kampioenschap, Stefan Rens liep een hele sterke wedstrijd en finishte als eerste Westelse Master, zijn prestatie was ook goed voor de titel bij de M45. In het zog van Stefan finishte Wesley Van De Gaer als 4de M35. Trainer Gert (Engelen) liet ook nog eens van zich spreken door 23ste in totaal te finishen. We hadden één Westelaar aan de start in de lange cross, Marathonman Kevin Schauwaers klaarde de langste klus van de namiddag en finishte hierbij 14de.

Jan Van Leuffelen liep mee in de M50 race, hij finishte 9de in totaal & 6de M50-er.

Bij de master dames liep Katrien Stijnen een zeer sterke race, hierdoor mocht ze na de race het podium op voor haar bronzen medaille.

Een verslag van onze jeugd volgt nog: je kan de uitslagen vinden via onderstaande link.