De training gaat door De training gaat door. Laatste update: wo, 31/10/2018 - 10:12

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

AC Westerlo Nieuwsbrief

U bent hier

PK Hoboken en veldloop Lilse Bergen

7 Westelse ACHL-ers waagden zich aan het provinciaal kampioenschap indoor te Hoboken op 17/12/2017.  Eigenaar worden van zo’n berucht kampioenenschildje is voor vele atleten een doel op zich, nochtans is het verbeteren van de eigen prestaties minstens zo belangrijk.  Eén oma is waarschijnlijk al aan het werk gezet om 2 titeltjes te naaien op het wedstrijdtopje van Jana Gevers.  Dit benjaminmeisje haalde zowel op de 60m sprint (in 9”70) als op het verspringen (3m76 !!!) een gouden medaille. Zou het niet beter zijn een singletje aan te schaffen i.p.v. een topje, kwestie van plaatsgebrek in de toekomst?!

Lars De Bal eindigde in het kogelstoten (8m04) op een derde plaats, en mocht dus mee het podium op.  Zelfs het eremetaal van nr 1 glinsterde minder hard dan de ogen van deze fiere pupil!

Joni en Siebe Bos schreven zich in voor de 60m horden.  Joni bezeerde zich bij de start, liep dapper door en eindigde iets boven haar besttijd (13”83).  Een uurtje later moest ze diezelfde afstand nog eens overbruggen, ditmaal zonder hindernissen.  Ook dit deed ons jongste miniemenmeisje prima!  Siebe stootte eerst zijn kogel 6m81, was niet echt tevreden en zette dus alles op de 60m horden.  In 12”44 overschreed hij de aankomstlijn, een zuchtje achter de winnaar en dus goed voor een zilveren plek.

De 60m reeksen bij de miniemen jongens: spannender kon het niet worden.  De miniem met de snelste benen (tussen haakjes éérstejaars!!!) Sean Van Hullebus stond in reeks 1 centraal opgesteld.  Die reeks won hij in 8”65, iets boven zijn persoonlijk record van 8”57.  Na een weekje ziek zijn vergeven we hem die hondersten.  Bang afwachten dus wat de prestaties zouden zijn in de volgende reeksen want enkel de 6 beste tijden stoten door naar de finale. Tuurlijk haalde hij de finale!  Supergeconcentreerd schoot hij te vroeg uit de startblok, maar geen ramp, hier waren herkansingen nog toegestaan.  Een 4de tijd liet hij registreren, geen podium maar wel geweldigde vooruitzichten als atleet.  Enkele uren later liet hij nog een vertesprong van 4m07 optekenen, goed voor een 5de plek.

Onze miniemendames Remone Van de Velde en Emma Goor hadden in de voormiddag nog wat studiewerk. Ouders hé! Maar in de namiddag stond hoogspringen en kogel geprogrammeerd, en laat dat nu net de favoriete disciplines zijn van deze meiden. Emma sprong 1m15 maar zij had haar zinnen gezet op de kogel.  Haar beste stoot landde na 9m39, knap.  Maar de winnares uit Kapellen, ongelooflijk maar waar, stootte de kogel 12m44! Blijven trainen…  Remone sprong 1m43, net zo hoog als de voorbije weken. (PR 1m44)  Mooie sprongen zagen we van haar, maar Remone zou Remone niet zijn zonder ontgoocheling.  De winnares sprong 1m53…en dat wil zij natuurlijk ook kunnen. Geduld Remone, geduld.

Ondertussen vernamen we vanuit het verre en koude Lille dat Ward Vleugels weeral het podium op mocht bij de 1ste jaars miniemen.  Zijn koersbenen heeft hij (tijdelijk) ingewisseld voor veldloopbenen.  Ook Evelien Van Der Putten en Floor Vleugels trotseerden met blote benen het vriesweer in de Lilse Bergen. 

Goe gedaan, allemaal!