De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

5 Westelaars op Bk veldlopen

Met de laatste crosscupwedstrijd, die tevens gold als Belgisch kampioenschap werd gisteren in Brussel officieel een punt gezet achter het veldloopseizoen. Vijf van onze atleten, Yann BruersKaat VermeulenThomas Vanoppen, Costia De Kimpe en Silke Rutten, namen de handschoen op en trokken naar het prachtige park van Laken om er te proberen een sterke seizoenprestatie neer te zetten.

Scholier Silke Rutten die de voorbije week ziek was en nog maar pas hersteld, wou na haar harde trainingswerk absoluut aan dit kampioenschap deelnemen. Na de eerste ronde bleek dat Silke blijkbaar nog niet voldoende hersteld was. Zij stapte dan ook teleurgesteld uit koers. Trainingsmakker Costia De Kimpe liep de laatste weken behoorlijk sterk op training. Dit kwam er dan ook uit en Costia liep in een ijzersterke wedstrijd naar een 22ste plaats.

In de korte cross, zette Yann Bruers gisteren zijn sterkste prestatie seizoensprestatie neer. Yann evenaarde zijn plaats van Rotselaar (13e) en eindigde op slechts 23" van winnaar Jeroen D'hoedt. Bij de juniores toonde Thomas Vanoppen gisteren dat hij tot de betere Belgische junioren behoort. Na een sterke wedstrijd werd hij knap zesde. Kaat Vermeulen tenslotte moest als allerlaatste aan de bak. Kaat nam een voorzichtige start en schoof na halfweg wedstrijd de top 10 binnen. Kaat ging daarna op haar elan verder en schoof op naar de 4e positie met zicht op een derde plaats. Op 100m van de finish leek de 4e plek binnen, maar op 20m voor het einde kreeg ze een dipje en konden nog drie atletes haar counteren, zodat ze eindigde als 7e. Ondanks haar knappe prestatie, was er achteraf toch wat frustatie voor de gemiste kans.