De training gaat door De training gaat door. Laatste update: do, 24/01/2019 - 09:33

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

AC Westerlo Nieuwsbrief

U bent hier

Marathonners & flanders cups

Afgelopen weekend liepen 2 Westelse atleten in het hoofdprogramma van de Flanders cup van Lokeren.

2 marathonners waagden zich dan weer aan de klassieke afstand op de weg.

 

Thomas Vanoppen mocht voor het eerst in een hoofdprogramma lopen op een Flanders Cup. Midden zijn examens zakte Junior Thomas af naar Lokeren om te mogen starten in een snelle 1500m reeks. Het snelle aanvangstempo was nog net iets te vlug voor Thomas. Toch kon Thomas terugkijken op een hele sterke race waarin hij 3de Belg werd in een sterke 3.54.73. Achteraf sprak Thomas over minder goede benen, dus we kijken uit naar de prestaties van Thomas na de examens, met goede benen.

 

Voor Kobe Vleminckx is het al iets meer een gewoonte om in een hoofdprogramma te lopen. Kobe schitterde op de blauwe piste van Lokeren en liep naar een nieuw persoonlijk record op de 100m: 10.57.

 

Na het avontuur in Hamburg (dat eindigde na 35km) besloot Maarten Verbiest om te blijven doortrainen om verder te bouwen op de conditie die hij opbouwde voor Hamburg. Dit doortrainen kreeg al gauw een doel: De nacht van Vlaanderen te Torhout, daar zou de 2de marathonpoging doorgaan. 

Gelet op de warme omstandigheden kon de "nacht van vlaanderen" mogelijk soelaas brengen daar de kans op hitte 's nachts vaak kleiner is. De trainingen verliepen vlot & de loopgoesting bleef aanwezig. De temperaturen in Torhout waren ideaal: 18°C bij de start & 14°C bij de finish. De wind kon nog spelbreker zijn maar, hazen Lukas Vriens & Domien Van Dyck speelden windbrekers & tempomakers. Na het uitstappen van de laatste haas (Domien) werd Maarten heel even overmoedig. Maar het verstand nam de bovenhand waardoor er weer gekozen werd voor een comfortabeler tempo. Mentaal was Maarten beresterk waardoor hij de juiste beslissingen kon nemen (tempo laten zakken op 7km van de meet) & de finish kon bereiken in 2.57.09.

 

Leo Smets liep dit jaar al een zeer sterke Antwerp Marathon, werd Belgisch kampioen 100km en kon zich selecteren voor het WK te Kroatië. 

Een grand-cru-seizoen dus. Leo vierde deze resultaten het afgelopen weekend tijdens Graspop Metal Meeting. Ondanks dit stevige Metalfeestje, voelde Leo zich klaar om op zondag een Marathon te lopen in het Nederlandse Schimmert. Het gaat hier om geen vlakke stadsmarathon, maar een marathon met 370 hoogtemeters in de heuvels rondom Maastricht. Leo pakte de zege met een gigantische voorsprong & een snelle tijd: 2.47.37

 

proficiat