De training gaat door De training gaat door. Laatste update: wo, 23/05/2018 - 14:39

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

AC Westerlo Nieuwsbrief

U bent hier

Crossweetjes

 Beste Atleet/ouder,

 

 

De periode van begin november tot eind maart wordt in het atletiekmilieu aanzien als het winterseizoen. Haast elke zondag is er ergens wel een veldloop/cross waaraan je kan deelnemen.  In de Gentse topsporthal organiseert men tijdens dit winterseizoen ook indoorwedstrijden.

 

Er zijn enkele wedstrijden waarin we in groep naartoe gaan met onze trainers. Deze wedstrijden zijn op de wedstrijden in het VET zijn steeds AC Westerlo atleten aanwezig, de andere wedstrijden daarop zijn zeker ACHL-atleten aanwezig:

 

Crossen:

 29/10: parkloop (vroegere cross der Jongeren Beeltjens Westerlo)

 

-22-10-2017 CC Relays Gent

05-11-2017 Mol 

1-11-2017 Mechelen 

26-11-2017 Arendonk (ARAC) 

10-12-2017 Booischot (AVZK) 

17-12-2017 Lilse Bergen (ATAC) 

7-01-2018 Hulshout (HULS) 

14-01-2018 Kessel (LIER) 

21-01-2018 Herentals (ACHL) 

28-01-2018 Geel (GEEL) 

04-02-2018 PK Bornem 

11-02-2018 KvV Rotselaar

25-02-2018 BK brussel

18-03-2018 BK Masters mastercomité

         

 

Jeugdindoormeetings:

 19/11 : jeugd indoormeerkamp (Herentals)

 10/12 : jeugd indoormeerkamp (Herentals)

18/02 :  indoor jeugdmeeting  (Herentals)

 

    

 

Je ziet het, het gaat voornamelijk om wedstrijden die in onze regio georganiseerd worden. We kunnen steeds afspreken om te carpoolen of in groep te rijden zodat je de terreinen gemakkelijk kan vinden.

 

veldloopweetjes

 

Wat neem je mee naar een veldloop?:

 

KLEDIJ

Omdat het winter is neem je zeker voldoende kledij mee, zodat je al niet onderkoeld aan de start komt en ook na de wedstrijd wat kan aandoen om uit te lopen.  In een cross loop je al eens door plassen of in de regen, dus zorg zeker voor reservekledij en eventueel zelfs reserveschoenen. Bij temperaturen rond het vriespunt zijn muts en handschoenen zeker aan te raden. Een handdoek om je af te drogen is zeker geen overbodige luxe. De meeste crossen voorzien ook steeds kleedkamers met douches.

 

SCHOENEN

De meeste atleten lopen een cross met spikes (met pinnen van 8 tot 15mm) dit is echter niet verplicht, ook met gewone loopschoenen kan je crossen, je hebt dan echter wat minder grip op het parcours.

 

DRANK & ETEN

Een sportdrankje of watertje vooraf en een drankje of voedingsrijke koek of stuk fruit voor na de wedstrijd.

 

PARCOURS: Bij een veldloop loop je op een afwisselend parcours: bos, heuvels, veld,… het exacte te lopen parcours hangt steeds uit op de plannetjes die de organisatie omhoog hangt. Het is zeer belangrijk dit parcours voor de wedstrijd te verkennen. Dit doe je best door al wandelend de volledige omloop te doen en op de gevaarlijke punten (bochten, boomstronken etc.) te letten.

 

OPWARMING: Onze club voorziet steeds een groepsopwarming voor jeugdatleetjes. Deze opwarming begint steeds 40 minuutjes voor de wedstrijd zelf start. Om deel te nemen aan deze groepsopwarming dien je te verzamelen aan de Ac Herentals tent (Blauwe party-tent met opschrift Ac Herentals)

 

START: Aan de start houd je best je warme kledij (lange broek en trui) zolang mogelijk aan. De starter geeft het signaal dat de atleten zich moeten klaarmaken. Hierna geef je je kledij aan je begeleider. Er zijn telkens 2 startlijnen: de achterste is de wachtrij. Als men KLAAR roept mag je naar de echte startlijn,2 meter verder, gaan en na het pistoolschot is de wedstrijd begonnen.

 

AANKOMST: het is raadzaam meteen na aankomst je warme kledij weer aan te doen: zorg ervoor dat de begeleider hier staat met je kledij.

 

UITLOPEN om stramme spieren te vermijden is het raadzaam na de wedstrijd heel even rustig te joggen (cooling down)

 

CLUBTRUITJE: wij lopen onze wedstrijden met het clubtruitje van ac Herentals, deze zijn te verkrijgen op volgende webshop:

http://www.vermarcsport.com/nl/clubs/achl

 

 

 

 

STARTNUMMER: je officiële VAL-nummer wordt vooraan op je clubtruitje bevestigd met veiligheidsspelden.

 

CROSSKAARTJE: Op elke wedstrijd schrijft een ACHL-verantwoordelijke crosskaartjes (dit is de eigenlijke inschrijving) deze kaartjes zijn gratis en de verantwoordelijke kan je steeds vinden aan de ACHL-tent. Dit kaartje hang je met een veiligheidsspeld vast aan de achterkant van je VAL-nummer. Bij aankomst geef je dit af aan de organisatie.

 

INKOM: de inkomprijs voor de meeste crossen bedraagt 5 euro, atleten komen echter GRATIS binnen en nemen GRATIS deel aan de cross (uitgezonderd veldlopen in limburg).

 

PODIUM: de eerste 3 lopers krijgen medailles tijdens de podiumceremonie. Onze club vraagt dat wij dit steeds doen in ons clubtruitje.

 

PRIJZENTAFEL: op bijna elke cross voorziet men een prijzentafel. Ongeveer 1 uur na de aankomst van de loper mag hij/zij volgens de uitslagvolgorde een leuke prijs gaan kiezen aan deze tafel. Opgelet: wees hier wel tijdig bij, want men wacht geen uren op een atleet aan de prijzentafel.

 

LEEFTIJDSCATEGORIE:

KANGOEROE: geboren in 2009 & 2010 (enkel kids veldloop)

BENJAMIN: geboren in 2008 & 2007

PUPIL: geboren in 2006 & 2005

MINIEM: geboren in 2004 & 2003

KADET: geboren in 2002 & 2001

SCHOLIER: geboren in 2000 & 1999

JUNIOR: geboren in 1998 & 1997

SENIOR: geboren in 1996 tot je 35ste verjaardag

MASTER: Vanaf je 35ste verjaardag

 

 

 

 

Of surf naar de site van de Vlaamse Atletiekliga: www.val.be