De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Bronzen medaille bij BK aflossingen & 3de plaats trail by the sea

Dit jaar organiseerde de atletiekbond de Belgische aflossingskampioenschappen in Jambes nabij Namen. Onze 4x800m heren zijn al jaren een vaste waarde bij deze kampioenschappen. In navolging van de grote jongens nam er dit jaar ook een kadettenteam 4x800m deel (met 2 Westelse deelnemers).

 

Onze 4 senioren keken al een tijdje uit naar deze seizoensafsluiter. Na een geslaagde generale repetitie tijdens de provinciale kampioenschappen stoomden de Running Bears zich klaar voor de Belgische titelstrijd. Na tactisch overleg met coach Nest werd besloten te lopen in dezelfde volgorde als op de provinciale kampioenschappen.  De titelstrijd beloofde een zeer spannende strijd te worden. Naast onze jongens verschenen er 2 Waalse topteams (1 uit Luik & 1 uit Brussel) aan de start, bovendien profileerde Rieme zich als uitdager door eerder dit seizoen een snelle tijd neer te zetten op de 4x800m. Ondanks deze adelbrieven en sterke inschrijvingstijden dient elke wedstrijd uiteraard gelopen te worden. 

 

De wedstrijd werd uiteindelijk een taktisch steekspel waarbij de Bears hun leeuwenhart toonden. Brian nam bij de start resoluut de leiding met Arnaud Ghislain (finalist Olympische spelen Peking 4x400m) in zijn spoor. In de laatste meters sprintte Arnaud nog weg van Brian zodat de stok in 2de positie aan Thomas kon doorgegeven worden. Thomas mocht lopen tegen Kim Ruell (deelname verschillende Ek's & Wk's en veelvuldig Belgisch kampioen) en een zeer sterke Joachim Cardillo. Thomas kon tegen beide toppers de schade beperken en Lukas lanceren in 3de positie. Lukas kon het gat met beide koplopers dichten, nam even de koppositie maar moest in de sprint nipt de duimen leggen. Zodat Maarten als 3de mocht vertrekken voor zijn 800m.

Maarten liep naar de koplopers toe en zette zich op kop. In de sprint bleken Pierre-Antoine Balhan (veelvuldig Belgisch Kampioen 800m) & Tarik Moukrime (Finalist  Europees kampioenschap Zurich) sneller dan Maarten en dus liep ons team als 3de over de finish.

 

Onze kadetten jongens liepen een moedige wedstrijd. Jelle Van Leuffelen mocht als 2de loper quasi 800m solo tegen de wind in beuken, hij gaf de stok door aan Thomas Vanoppen die ook mocht beginnen aan 2 solo-toertjes. De jongens finishten uiteindeiljk op een zeer knappe 6de plaats. Onze kadetten mogen dus fier zijn op hun prestatie & zijn weer een kampioenschapservaring rijker.

 

 

 

Onderstaand vind je het filmpje van de race. 

 

 

Uitslagen op onderstaande link:

https://docs.google.com/file/d/0Byg389q7tCdFN3U2SWVDdTVmVFdXRXNoN2NHS05C...

 

We vernamen ook de Leo Smets een 3de plaats overall & overwinning M40 behaalde op de trail by the sea.

Leo vertelde ons het volgende:

"

Na de halve van vrouwenpolder was de volgende uitdaging een trail van 20 km te Westenschouwen.

Het waren er 20km maar deze voelde aan als 30km.

Strand en duinen, met behoorlijk wat klimwerk, heuvel op heuvel af, kortom alles behalve een vlak parcours, geen stukje verhard enkel zand, bos.

Tim Pleijte en Martijn de Kok waren outstanding maar voor een oudje zoals ik, is derde overall en 1ste bij de M40 meer dan behoorlijk.

Twee weken voor de zware Kustmarathon mag je stellen dat de vorm er is, hopelijk kunnen we deze nog even vasthouden."

 

proficiat