De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

'Die van Zoel'

Het begon als een zot plan van twee loop-matekes, Anouk en Liesbeth: deelnemen aan de Run To Walk Again 2014, een loop- en handbike wedstrijd ten voordele van To Walk Again van Mark Herremans, die mensen met een beperking wil laten sporten.  


3000 euro verzamelen en 15 lopers en begeleidende fietsers engageren, een handbiker zoeken en uiteindelijk samen 8 marathons afleggen.   ‘ Die van Zoel’  begonnen er met volle moed aan. Ijsjesverkoop, kindergrime en pakjes vissen op de braderij in Westerlo, cava verkoop en cava-bar op de avondmarkt in Olen, wafelverkoop en sponsoring, brachten ons ruim aan het vereiste bedrag. Nu kon het weekend beginnen.


Zaterdagmorgen, om 11.40u startte onze ligfietster Amelie Ooms aan haar eerste halve marathon. Aansluitend waren onze lopers (waaronder een aantal dames van Jos zijn ploeg: Anouk, Katinka, Marleen, Isabelle en Annelies ) aan de beurt die in groepjes van 3 of 4 lopers ook telkens 1, 2 of 3 marathons aflegden. De weergoden waren ons goed gezind, de zon was van de partij, alleen ’s nachts was het koud en mistig. Iedereen gaf het beste van zichzelf, de sfeer zat super goed. Na zeer weinig  slaap en veel zweet  en tranen van geluk, zijn we na 27 uur en 47 min met heel het team over de eindmeet gekomen. De ontlading was groot, zeer groot, maar de vermoeidheid nog groter!


Volgend jaar zijn we zeker terug van de partij!  Zo’n prachtig initiatief kunnen we alleen maar steunen.