De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Gert Engelen pak clubrecord op 1500m indoor.

Master, loper en schrijver Gert Engelen liep zeer sterk op de 1500m. We konden hem verleiden tot het schrijven van volgend verslagje:


Zeven rondjes en een halve. Het lijkt de sfeer van een bruine kroeg waar de bestelling aan den toog wordt opgenomen. Nee, we bevinden ons deze keer op het officieel BK 1500 meter. Op en rond het tartan van de topsporthal te Gent wordt veel gezweet en worden slechts watertjes gedronken.
De jongste spruit tijdens dit concours is 35 jaar jong en den oudste vindt zijn navelstreng terug in 1929 nl. Stefan FIT van RFCL. Het geboortejaar van ‘fitte’ Gert bevindt zich daar ergens tussen. 


Let’s go, beat the bompa’s ! 


Na het afwerken van mijn intensieve veldloopkalender besloot ik 6 weken geleden om het laatste stuk van de winter indoorgewijs af te sluiten. Het schema van Nest leidde me recht naar mijn doel : het breken van het sterke clubrecord van Herman Lievens met 4’38”. Het EK indoor te Praag was recent nog op mijn netvlies gebrand. De laatste week trakteerde ik me op relatieve rustige kilometers, pasta en frietjes. En gisteren was het eindelijk D-day.
Mijn koninginnennummer was de afsluiter van het kampioenschap : 7,5 rondjes of 1500 meter. Ik plakte me professioneel na de start tegen de binnencirkel. Ondertussen werd de dans geleid door de snellere jongens. Bij het ingaan van de 3e ronde namen mijn concurrenten voor het podium letterlijk de benen. Ik twijfelde en keek hen op de hielen na, maar ik lag op koers voor het 10 jaar oude clubrecord te breken! In de laatste ronde ontbond ik mijn duivels, het tempo ging de hoogte in en in de laatste rechte lijn plaatste ik mijn jump voor de 4e plek. Mijn scherpe chrono was 4’34”.
In de Voice wordt op VTM jaarlijks gezocht naar een sexy persoon of stem met een hoek af en een natuurlijke grain. Gisteren voldeed deze Serge Gainsbourg volledig aan het profiel. Afgemeten in een topje van ACHL was mijn luchtpijp zo verbrand dat mijn sexy heze stem telkens abrupt werd afgebroken door hoestbuien. Tja, het was meer het beeld van een 14–jarige, die zijn eerste sigaret achter de kiezen had en zangtalenten zijn ook ver zoek.