De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 31/05/2019 - 23:06

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

PK indoor Hoboken

7 jeugdige Westelse atleten schreven zich in voor het provinciaal kampioenschap te Hoboken.

 

Voor de jongste deelnemer Gijs Gevers was het de eerste deelname aan een PK, hij ging van start in de 60m, waar hij 5e eindigde in zijn reeks met een tijd van 11.71 (nieuw PR). Daarna nam hij nog deel aan het verspringen, hier liet hij een sprong van 2.39m noteren.

 

Bij de pupillen meisjes waren er 3 Westelse vertegenwoordigsters.  Tess Peeters en Jana Gevers namen deel aan de 60m.  Tess liep in de reeksen naar een nieuw PR van 9.91 en een 2e plaats in haar reeks. Jana liep 9.53, wat goed was voor een plaatsje in de finale. In die finale snelde ze naar een 3e plaats in 9.40,  een evenaring van haar PR. Even later sprong Jana 3.60m ver, goed voor het 3de plaatsje op het podium.  Bij het kogelstoten werden de clubkleuren verdedigd door Tess Peeters en Hannah De Clippeleer.  Tess stootte de kogel 5.36m ver en Hannah liet een worp van 5.24m optekenen.  Beide trainingsgenoten eindigden zo in elkaars zog met een 10e en een 11e plaats.

 

De westelse miniemen werden vertegenwoordigd door Elien De Clippeleer, Lars De Bal en Sean Van Hullebus. Elien schreef zich in voor het kogelstoten.  Hier liet ze een worp van 9.37m optekenen, hiermee behaalde ze een knappe 5e plaats. 1e jaars miniem Lars trad ook aan in het kogelstoten, hij stootte de kogel 8.08m ver, wat hem een mooie 6e plaats (1e  1ejaars) en een nieuw PR opleverde. Sean stond aan de start van de 60 m titelambities. In de reeksen liep hij naar een vlotte zege in een nieuw PR van 8.42. In de finale schoot Sean als een pijl uit zijn startblokken, maar volgens de jury een te snelle start, een valse start achter zijn naam, wat zorgde dat hij iets gereserveerder moest starten. Dit leverde hem in de finale een 2e plaats in een knappe 8.48. Maar de teleurstelling van de valse start overheerste. Gelukkig kon hij zich terug oppeppen voor een revanche in het verspringen.  Hier sprong hij over de kaap van de 5m (5.02m) en was zijn eerste provinciale titel binnen.  Proficiat, Sean!

 

Dikke proficiat aan alle atleten met hun mooie prestaties.