De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Provinciale aflossingskampioenschappen een succes: DEEL II

Ook voor onze jeugdatleetjes was het afgelopen zondag D-Day (of beter gezegd PK-Day).

- Provinciale Aflossingskampioenschappen te Booischot

 

Het PK werd geopend met de 4x60M Benj Dames.  2 teams werden door Herentals ingezet.  In team A liepen 2 Westelse atleetjes, Remone Van De Velde en Merel Van Roosendael, naar een mooie 2e plaats!  De eerste medaille voor ACHL was een feit.  Bij de Benj Heren verdedigde Floris Boeckx de kleuren van ACHL.  Een mooie ereplaats was voor dit team weggelegd.

 

Na de Benjamins trokken de Pupillen van Herentals ten strijde, voor hun 4x60m.  Ook hier waren enkele Westelse atleetjes actief.  Jonathan Claes en Jarne Thiels maakten deel uit van het 1e ACHL-team dat een Provinciale titel mee naar huis mocht nemen!  In team B liepen Senne Van Gelder en Joren Boeckx een sterke race en behaalden zo een top-10 plaats.

 

Na de korte aflossingswedstrijden was het tijd voor de 3x600m.  Net als in alle andere races was ook hier ACHL actief.  Na een snelle race gelopen te hebben eindigde Team A van de Benj Dames op een mooie 4e plaats, ... was het niet dat de jury besliste om de 2e van de race (Duffel) te diskwalificeren...  stokje gevallen tijdens de race...  Zo mocht Merel Van Roosendael voor de 2e maal het podium betreden.  Ditmaal om een bronze medaille in ontvangst te nemen.  

 

Bij de Pupillen Heren was het andermaal Jarne Thiels die voor Westerlo actief was op de 3x1000m Doch ditmaal was de concurrentie een maatje te sterk voor ACHL.  Een mooie 9e plaats was het resultaat van dit team.

 

Een dikke proficiat voor de geleverde prestaties aan alle atleten!

 

P.S:  Eindbalans:  9x Goud, 3x Zilver en 4x Brons