De training gaat door De training gaat door. Laatste update: di, 07/11/2023 - 09:55

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Start to Run: Marijke vertelt

Afgelopen maart schreef Marijke (36 en mama van twee kindjes) zich in voor onze eerste Start To Run. Samen met Marijke blikken we terug op het afgelopen jaar.

 

Marijke, waarom ben je met S2R begonnen?

Ik wou mezelf uitdagen met iets waarvan ik dacht dat het onmogelijk was. De uitdaging voor mij luidde: “Een sportieve mama worden”.


Had je voor deze start to run al ooit gelopen of gejogd?

Elk jaar deed ik 1 poging om te testen of lopen iets voor mij was, maar na 1 minuut was ik steeds pompaf. Dit jaar besloot ik om het over een andere boeg te gooien en in groep op te bouwen.


Wanneer ben je gestart?

In maart 2022, op mijn 36ste.


Wat vond je fijn aan onze S2R?

Voor mij was het een beginnen aan iets wat ik nooit voor mogelijk zag. De tips van de begeleiders, het eigen tempo en het groepsgevoel zorgden ervoor dat ik het doel van 5km uiteindelijk toch behaald heb. 

De eerste trainingen kon ik nog niet genieten van het lopen, maar na enkele weken kroop er bij mij “een nood aan lopen” in. Na drukke dag op het werk of thuis kon ik zo heel gemakkelijk mijn hoofd leegmaken: een zalig gevoel. 


En loop je nog altijd?

Absoluut, het is voor mij zelfs een noodzaak geworden! In november sloot ik succesvol het 5 ->10km programma af. Momenteel ben ik langzaam aan het opbouwen richting de Abdijentocht.

Zou je er terug aan beginnen wetende wat je nu weet?
Zeker en vast! Ik kan nu alleen maar zeggen dat ik een zalige, sportieve hobby heb gevonden die ik als werkende mama perfect in mijn weekschema kan inplannen.

Wij wensen Marijke veel loopplezier in 2023. 
Wil jij, net als Marijke, in groep starten met lopen en een nieuwe uitlaatklep ontdekken, schrijf je dan nu in voor onze S2R die op 17 januari van start gaat. Alle info kan je hier terugvinden.