De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Sterke prestaties op crosscup Mol

De crosscupmanche van Mol kan traditioneel rekenen op een grote Westelse belangstelling. Een korte verplaatsing naar een provinciaal domein waar een Ac Westelaar directeur is.

Toon Claes & zijn medewerkers waren er op en rond het strand van Mol gastheer voor een zonnige crosscup.

In dit verslag gaan we dieper in op de prestaties van de kad/schol/jun/sen & Masters.

Bij de kadetten jongens stonden 2 Westelaars aan de start. Rune Das liep naar een 14de plaats & trainingsmakker Wout de Bal eindigde enkele tellen later als 21ste. Het zand was niet de bondgenoot van scholier Stef Geukens, toch liep stef naar een 46ste plaats.

Master Stefan Rens komt dit seizoen uit in de M50 categorie, na zijn winst in Bonheiden waren de verwachtingen dan ook terecht hooggespannen in Mol. Stefan stelde niet teleur & liep naar een 10de plaats algemeen en een 3de stek in de M50 categorie. Een 35ste plaats was er voor Luc Van Wolputte die tevens 7de werd bij de M50. Trainingsmakker Alex Willems werd ook 7de in zijn categorie (M55) & 52ste algemeen.

Over hooggespannen verwachtingen gesproken: Thomas Vanoppen werd afgelopen zomer Belgisch kampioen op de 5000 (juniors). Na een zomer waarin bijna alles lukte voor Thomas, keken we uit naar het vervolg in het veld. Thomas mikt op een EK-selectie in Tilburg, na een week met zeer veel kilometers opteerde Thomas in overleg met zijn coach (Nest Goossens) voor de korte cross in Mol. Daar verbaasde hij vriend en vijand door als junior 6de te worden op amper 5 seconden van het podium. Trainingsmakker Jo Vervecken debuteerde in zijn ACHL truitje met een 68ste plaats in een zeer sterk deelnemersveld.