De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Traditionele Abdijentocht Tongerlo - Averbode kent record aantal voorinschrijvingen

De Abdijentocht, nu donderdag 14 mei, is een unieke natuurloop en wandeltocht. De deelnemers lopen of wandelen van het Sporta-centrum in Tongerlo naar Domein De Vijvers in Averbode. Sinds 2009 is er een beurtrol tussen Tongerlo en Averbode als aankomstplaats. Voor het eerst schreven zich meer dan 2.200 lopers en wandelaars vooraf in.

 

Het parcours van 16 km verloopt grotendeels door de prachtige bossen tussen deabdijen van Tongerlo en Averbode. Naar goede gewoonte zullen de deelnemers aan de Abdijentocht door de Abdij van Tongerlo lopen of wandelen. De finish ligt dit jaar in het prachtige Domein De Vijvers in Averbode. 

De Abdijentocht is er zowel voor lopers als wandelaars. Ruim 2.200 wandelaars en lopers schreven zich dit jaar vooraf in. Op Hemelvaartsdag worden er om en bij de 4.000 deelnemers verwacht. Dat zou goed zijn voor een nieuw record! De organisatie voorziet gratis busvervoer voor de deelnemers tussen Averbode en Tongerlo.

TONGERLO ABDIJBIER VOOR ALLE DEELNEMERS 

Alle deelnemers aan de Abdijentocht krijgen bij aankomst van Brouwerij Primus Haacht een gratis Tongerlo Abdijbier aangeboden. Voor de wandelaars staat er onderweg, na ongeveer 9 km, ook al een Tongerlo klaar. Voor de lopers zijn er onderweg 3 bevoorradingen met water. 

Inschrijven voor de Abdijentocht kan in het Sporta-centrum in Tongerlo (Geneinde). De inschrijvingen zijn open tussen 7u en 11u (wandeltocht) en vanaf 11u tot vlak voor de start (loopwedstrijd). 

 

Programma:

Start wandeling 16 km: tussen 7u en 11u

Start Abdijentocht voor lopers 16 km: 15u

Start: Sporta-centrum Tongerlo (Geneinde)/ Finish: Domein De Vijvers Averbode

 

Het parcours en alle bijkomende informatie is terug te vinden opwww.argentarunningtour.be

 

 

De Abdijentocht maakt deel uit van de Argenta Running Tour en is een organisatie van Golazo sports in samenwerking met atletiekclub AC Westerlo, de stad Scherpenheuvel-Zichem en de gemeentes Westerlo en Herselt.

 

De Argenta Running Tour is een verzameling van de 14 meest spectaculaire massalopen van ons land. Hoogtepunten zijn onder meer de Knokke 10K, Liège 10km en Dwars door Brugge.