De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 03/07/2020 - 19:01

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Vlaams Kampioenschap 19/01 te Gent voor kadetten en scholieren

Na de knappe prestaties op het PK te Gent 2 weken geleden, waagden Jonathan, Frederik, Iyen en Merel zich ook aan de Vlaamse kampioenschappen voor deze leeftijdscategorie.

Iyen blesseerde zich tijdens de opwarming en moest forfait geven voor zijn 60m race. Hij ligt er enkele weken uit dankzij een liesblessure.

Merel trad aan in de 60m horden, en toonde dat ze week na week sterker wordt.  Haar chrono stopte na 9"73 (ruim onder haar PR van 9"95) 

Natuurlijk wil ze nóg beter...

Frederik liep in de reeksen 60m weer naar een straffe 7"68, goed voor een finaleplaats.  Die finale moest gelopen worden na zijn favoriete 400m.  Frederik deelde ditmaal zijn koers beter in, versloeg zijn opponent van het PK, en eindigde op een derde plaats met 55"64. Knappe kadettentijd!!!

Deze inspanning zat nog in de benen toen hij moest vechten in de finale 60m tegen 6 andere patsers.  Gevolg: een mindere tijd(7"78) en dus een 7de plaats. Maar zijn contentement voor zijn geweldige 400m pakt niemand hem af!

Scholier Jonathan stootte zijn kogel 13m21 ver, amper 10cm minder dan zijn PR.  Hiermee eindigde hij op een 5de plaats.  Ook in de 60m spurt benaderde hij zijn topprestatie met 7"47, maar net niet voldoende voor deelname aan de finale. 

Beste atleten, op naar de volgende wedstrijd... en blijven oefenen!