De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Westelse crossers aan het werk

De voorbije periode stonden onze crossers aan de start van vier veldlopen. Vorige week was dat in de crosscup manche van Roeselare en op veldlopen in Kessel en Vilvoorde. Deze week werd er op de vernieuwde omloop in Arendonk gelopen. In alle vier de wedstrijden, zetten onze modderduivels erg knappe prestaties neer.

In Roeselare, kwamen  Stefan Rens, Thomas VanoppenKevin Schauwaers en Kaat Vermeulen aan de start. Stefan gaat voor het klassement in de crosscup, een voor hem onbekende atleet verrasste Stefan en hierdoor bleek in de uitslag dat Stefan 2de M50 was, toch een knap resultaat voor Stefan.

Thomas probeerde op deze selectiecross voor het E.K. een selectie bij de U23 te verzilveren in de lange cross (10.100m). In een sterk bezette lange cross liep hij een knappe koers in gezelschap van kleppers als P.J. Hannes en Michael Somers. Tijdens de laatste ronde kreeg Thomas echter een dipje, waardoor hij enkele plaatsen verspeelde. Hij finishte als 14de en 5de belofte in 31'52", waardoor hij net tekort kwam voor een Europese U23 selectie. Kevin kende een vrij sterke eerste wedstrijdhelft, maar moest dan wat gas terugnemen. Hij gaf achteraf te kennen dat de benen niet echt super waren. Kevin finishte als 26ste in 33'19". Kaat opteerde voor de korte cross, die in Roeselare voor de gelegenheid was ingekort tot 1700m. Kaat liep er naar een mooie 9de plaats in 5'36".

Kenneth Laureys & Wesley Van De Gaer   kozen voor de wedstrijd van Lierse aan Kessel fort, Rune Das trok naar het park ' De drie fontynen' in Vilvoorde. Met in Kessel was er  een 9de plaats  voor Kenneth (9500m - 32'13")  & Wesley werd 6de master). en een 7de plek voor Rune in Vilvoorde (4410m - 15'17") presteerden onze atleten weer knap.

Wout De BalKevin Schauwaers en Kenneth Laureys kwamen zaterdag aan de start op het vernieuwde parcours van de cross in Arendonk. Wout liep naar zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Hij legde de 4520m af in 16'18" en werd mooi 3de. Louise, legde de 3850m af in 17'35" en finishte als 9de. Bij de seniors, leek Kevin lange tijd op weg naar de overwinning in de lange cross (10200m) tot hij in de laatste ronde af te rekenen kreeg met steken. Kevin moest zijn tempo laten zakken, waardoor Sander Vercauteren KAAG kon weglopen. Kevin wist nog wel zijn 2de plaats veilig te stellen en finishte in 33'07". Op de korte cross wist Kenneth een knappe 7de plaats te pakken. Hij legde de 2780m af in 9'02".

Onze masters kozen voor de  veldloop in Wespelaar. Stefan Rens  boekte er de overwinning in de M50 categorie voor nieuwbakken lid Wim Cams. Wesley Van De Gaer mocht dna weer van het podium proeven met een 2de plaats in de jongste mastercategorie.