De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Westelse atleten pakken zes podiumplaatsen op het Provinciaal kampioenschap!

Koud en nat, was het gisteren op het pk in Mechelen waar de aanhoudende regen ervoor zorgde dat plaatselijk het parcours er spekglad bij lag. Tel daarbij de ijzige wind in combinatie met de druilregen en het koude gevoel trok tot in je botten, echt ouderwets crossweer dus.

In de reeksen van de G-atleten, startte het al goed voor ac Westel. Cynthia Heyvaert, pakte de provinciale titel bij de dames en Brent Baekelants, liep bij de heren knap naar het zilver achter een sterke Kevin Kennis.

In de jeugdreeksen stonden slechts 5 atleten aan de start. Lobke Weyts vertegenwoordigde onze benjaminsmeisjes en eindigde 14de op een zeer groot deelnemersveld!  4 miniemen trokken hun spikes aan om de modder te bestormen: Mirte Dekort en Floor Vleugels bij de meisjes, Ward Vleugels en Sean Van Hullebus bij de jongens. Alle 4 liepen ze sterk naar een respektievelijke 11de, 14de, 5de en 8ste plek.

Bij de kadetten jongens, kwamen twee Westelse atleten aan de start. Rune Das en Wout De Bal beiden 2de jaars. Rune, had gisteren niet zijn dag. Hij finishte als 7de op 30" van de winnaar. Wout finishte 17" later als 9de. Bij de scholieren meisjes, zagen we 2de jaars Silke Rutten aan het werk. Silke, kwam goed voor de dag en wist na maanden blessureleed een bronzen plak te pakken.

In de korte cross, stond
Yann Bruers aan de start van zijn eerste veldloop (buiten het crosscup circuit). Samen met Kenneth Laureys verdedigde hij de ac Westel kleuren op de korte afstand. Yann kwam goed weg in de start en vormde al gauw de kopgroep met Valgaeren HULS en Jan Adriaensen ACBR. Halweg koers, werd Adriaensen gelost en duelleerde Yann mee voor de eerste plaats. Op 500m van de finish, moest Yann wat terrein prijsgeven. Met een serieuze eindsprint, kwam hij nog wel sterk terug, en finishte op 6"van de winnaar. Kenneth liep net als de laatste weken een sterke koers. Hij viel als 11de, net uit de top 10.

Kaat Vermeulen bij de seniors dames en Jo Vervecken en Kevin Schauwaers bij de heren tekenden ook paraat. Kaat snelde naar een knappe 5de plaats. Bij de heren, leek het er even op dat Kevin mee ging spelen voor het podium, maar hij finishte uiteindelijk op de ondankbare 4de plek. Trainingsmakker Jo liep naar een mooie 15de plaats.

Bij de masters, liepen zowel Stefan Rens (M50+) als Wesley Van De Gaer (M35) naar de overwinning. Pieter Nijs (M35) werd 30ste. Luc Van Wolputte (M50+) pakte een knappe 7de plaats en Alex Willems (M50+) finishte als 11de.