De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 31/05/2019 - 23:06

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Jeugdmeeting te Westerlo

Jeugdmeeting Westerlo (31/3/2019)

 

Zondag startte het nieuwe zomerseizoen.  AC Westerlo beet de spits af met haar jeugdmeeting. De weergoden waren ons gunstig gestemd, het regende niet en de zon deed af en toe moeite.  Wel stond er een frisse wind, maar dat deerde de jonge atleetjes niet, niet minder dan 167 atleten werden geteld.  Ook een hele delegatie van onze eigen Westelse atleten deed mee, voor heel wat onder hen was het een eerste kennismaking met een atletiekwedstrijd. 

 

Bij onze jongste deelnemers benjamins telden we maar liefst 7 dappere  Westelse atleetjes: Stan, Bram, Gijs, Jens H., Jorre, Mathis en Mattis.  Voor deze benjamins was het de allereerste keer dat ze aan een wedstrijd op de piste deelnamen.  Ze hadden de laatste weken met hun trainers goed geoefend op de disciplines, die hen te wachten stonden.  Met de nodige inzet en ook wel een beetje zenuwen, gaven ze allemaal het beste van zichzelf, wat hen mooie persoonlijke resultaten opleverden.  Ze vonden het allemaal leuk en plezant, wat ook heel belangrijk is natuurlijk.  Dikke duim voor onze jongste atleetjes.

 

Bij de pupillen, waren we als AC Westerlo goed vertegenwoordigd door Maya, Ellen, Lieze, Jana, Tess, Hannah, Femke, Fré, Simon, Faust, Daan, William, Sander, Xander, Liam.  Ook hier was het voor enkele atleten een eerste kennismaking met het wedstrijdgebeuren.   De laatste weken hadden ze zich op training ook goed voorbereid op de verschillende disciplines, wat resulteerde in persoonlijke records. Daan mocht bij het kogelstoten mee op het podium, hij behaalde een knappe 2e plaats. Proficiat aan de moedige atleten.

 

De Westel vertegenwoordigers bij de miniemen waren Mirte, Jytte, Luna, Liana, Elien, Sean, Lars en Sied.  Voor enkele miniemen was het even ontspanning tussen het studeren door.  De meeste miniemen zijn al geroutineerd in het deelnemen aan wedstrijden, voor de eerstejaars stond er toch een nieuwe uitdaging op het programma met het speerwerpen en de 80.  Allemaal zetten ze hun beste beentje voor wat zorgde voor enkele persoonlijke records en eremetaal.  Slokkop was Sean met 1 gouden (1000) en 2 zilveren medailles (80 en ver) en Sied behaalde een bronzen medaille op de 80. Proficiat voor onze Westelse miniemen.

 

Ook zouden we nog een dikke merci willen zeggen aan alle atleten, trainers en helpende handen om deze jeugdmeeting tot een succes te maken.  Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer.