De training gaat niet door De training gaat niet door. Laatste update: do, 12/03/2020 - 21:13

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

geslaagde abdijentocht

Het is weer voorbij, die mooie abdijentocht. Op 1 dag in het jaar primeert voor onze club niet het deelnemen maar geven wij er de absolute voorrang aan om te (helpen) organiseren. De abdijentocht is reeds jaren de grootste inkomstenbron voor onze club. Dankzij dit evenement kunnen we (voorlopig) onze lidgelden laag houden en toch 365 dagen kwaliteitsvolle sportbeleving aanbieden. 

 

Daarom willen we in dit verslag uitdrukkelijk de vele helpers in de bloemetjes zetten. Dankzij de 120 vrijwilligers verliep de abdijentocht quasi vlekkeloos voor alle meer dan 5000 deelnemers. 

We zijn trots dat we erin slaagden 100 Ac Westerlo vrijwilligers te kunnen engageren om zich enkele uurtjes in te zetten om zo onze clubwerking mee te steunen. Dankzij 20 extern ingehuurde helpers kwamen we net aan het voldoende helpers om het organisatorische plaatje te laten kloppen. 

 

Het weer was dit jaar ook een ideale bondgenoot om het onze medewerkers zo aangenaam mogelijk te maken. Er viel geen regen uit de lucht, het was niet te warm. In Averbode konden de deelemers na aankomst genieten van een gratis Tongerlo onder een lentezon & in aanwezigheid van Europese kampioenen Dylan & Kevin Borlée.

 

Sportief was de abdijentocht ook een succes voor onze club. Kevin Schauwaers nam het hele pak deelnemers vanaf kilometer 1 op sleeptouw. Tot km 13 liep Kevin dominant op kop tegen de wind te beuken. In een meeslepende finale was het finaal Rik Thijs die uit de slipstream van Kevin kwam zich als eerste over de meet sleepte.