De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 03/07/2020 - 19:01

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Leo wint 50km in Winshoten

Ultra Winshoten 100-50km

 

Naar jaarlijkse gewoonten wordt er, op de tweede zaterdag van september, de oudste (1976) ultraloop van Nederland ingericht, nl de RUN Winschoten. 

Bij een vorige passage liep ik hier mijn eerste WK 100 km met een vierde plaats in de categorie M45.

Het volgende WK wordt ook hier georganiseerd in 2020, we zullen er zijn.

 

Maar nu even de 50 km, wat waren de doelen en kon ik deze dan ook waarmaken?

Doel één was starten en de 50km uitlopen, doel twee mijn PR van 3:29u verbeteren en doel drie was eerste eindigen in de klasse M50.

En in Winschoten is er altijd wel wat te beleven, zelfs de wijken, straten waar we doorlopen worden beloond, de mooist versierde straat ontvangt een prijs, en dat is er aan te zien.

Alles en iedereen staat in het teken van de RUN, zowel jong als oud nemen deel aan deze tweedaagse.

 

En het weer, ideaal, bij de start alvast, maar tegen de middag voorspelde ze warmer weer tot 25°C, hopelijk zijn we dan al binnen.

Om 9:00u werden de grote jongens op gang geschoten zij gingen voor 10 x 10 km met vooral de Nederlandse titel als hoofddoel.

 

Om 9:15u was het onze beurt, 5 x 10 km tegen een tempo van 3:55/km, dat was alvast het opzet.

Een 150 tal lopers aan de start en ieder had wel een doel, net als ik.

Vanaf de start ging het vooruit, snel zelfs, de jongelingen namen een tempo aan waar ik enkel maar kan van dromen, maar zij zijn dan ook jonger, 30 jaar en meer zelfs.

En dat het een internationale wedstrijd is bewijzen de atleten die voor mij liepen, een Brit, een Fransman, een Pool en een Nederlander, een bont gezelschap.

Deze atleten zouden de wedstrijd kleuren, enkel de Nederlander viel er van tussen, te snel vertrokken, gekwetst , ik weet het niet maar zo kwam ik wel een positie hoger te lopen.

Alles verliep vlot en het opgelegde tempo werd vrij goed gehaald, mede dankzij mijn vaste bevoorrader, het vrouwke, ieder rondje het drankflesje met gelleke aangeven met daarbij een paar bemoedigde woordjes.

Dit alles is voldoende om de rondjes af te malen en een sterke prestatie neer te zetten, daar wordt een mens goed van.

Oei in rondje vier een sanitaire stop maar ook nu niet wanhopen, het hoort erbij, het tempo lijdt er wel wat onder maar niet getreurd het komt wel goed, maar de verloren tijd kan je niet inhalen.

 

Na 5 rondjes van rond de 40 min finishte ik met een tijd van 3:23u, (meer dan 6 min onder mijn PR) en als eerste M50'er, zo werden mijn drie doelen ruimschoots gehaald.

Vele gelukwensen, vooral van de Nederlanders, welke we geregeld tegenkomen in het Ultramilieu, is altijd leuk om te horen.

En dan op het hoogste schavotje, felicitaties voor de kleine belg in internationaal gezelschap, daar wordt een man gelukkig van.

 

Opdracht volbracht en op naar de volgende wedstrijd.

 

PS:

Nu kan ik mijn G-atleten terug onder de ogen komen, zij deden het supergoed in Brussel, dus ik kon niet achterblijven, oef....