De training gaat door De training gaat door. Laatste update: wo, 05/05/2021 - 08:57

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

PK indoor kadetten en scholieren

5/1 te Gent stond al enige tijd aangestipt als hét moment waarop onze kadetten en scholieren zich konden meten met provinciegenoten.  Veel ACHL-atleten, waaronder 8 Westelse, verzamelden die zondag in de Topsporthal aan de Blaarmeersen te Gent. Febe Nys moest in laatste instantie forfait geven na een opgelopen blessure eerder die week.

Elien De Clippeleer en Emma Goor startten als eersten hun kogelwedstrijd, geen van beiden kon hun PR verbeteren. Emma liep op de middag ook nog een 200m in 31.94, waar ze wel tevreden mee was.

In de reeksen 60m streden 3  kadetten mee: Sean Van Hullebus, Iyen Van Woensel en Frederik Claes. Frederik had een superstart en liep vlotjes naar de overwinning.  Ook Sean en Iyen konden zich plaatsen voor de finale. Die Antwerpse finale -met 3 Westelse kadetten!- was ongewoon spannend vooral voor de supporters. Frederik behield de koppositie tot enkele meters voor de finish maar moest zich gewonnen geven voor een ijzersterke atleet van Beerschot. Met 7.59 is hij natuurlijk dik content maar het levert geen PK-schildje op! Sean (1ste jaars!) eindigde in die finale 6de en Iyen 7de.  Het filmpje van die finale volgt eerstdaags.

Jonathan Claes voelde zich super en liet dat duidelijk merken: winst in de reeksen en de finale 60m voor scholieren in 7.35 Het eerste PK-schildje is een feit!  Nog straffer is zijn verbetering kogelstoten 5kg tot 13.31m! Hiermee behaalde hij de 2de plaats na Alexander Anthonissen uit Kapellen.

Merel Van Roosendael focust zich dit indoorseizoen op horden.   Elke week neemt ze de hindernissen op een 60m vlotter. Ditmaal klokte ze af op 9.95 en dus missie geslaagd (=onder de 10sec).  Hiermee eindigde ze jammer genoeg op een 4de plaats, maar ze besloot meteen zich in te schrijven voor de Vlaamse kampioenschappen over 2 weken. Succes meid!

Ook Senne Van Gelder deed mee, al moest hij ditmaal zijn speer thuis laten. Senne koos voor de 60m horden en de 200m. In die 60mH trof hij zéér sterke tegenstanders o.a. winnaar Robbe Torfs, eveneens van ACHL. Als 1ste jaars scholier liep hij een knappe 200m in 24.60, goed voor een 5de plek.

Na zijn sterke prestatie in de finale van de 60m, moest Frederik nog aan de bak in een 400m. Frederik startte voorzichtig, kwam halfweg als 2de door, versnelde maar moest zich in de laatste 50m toch gewonnen geven. Resultaat een prachtige tijd van 57.45 maar alweer 2de! 

En wat doen we na zo'n geweldige wedstrijddag?

Juist ... blijven trainen!