De training gaat door De training gaat door. Laatste update: do, 13/08/2020 - 21:12

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

corona: licht aan de horizon

Beste atletiekliefhebbers.

 

De Corona-crisis houdt ons nu al een paar maanden in een stevige greep, maar de eerste lichtpuntjes beginnen zich af te tekenen aan de einder.

 

 Voor een volledige heropstart van de clubwerking is het nog te vroeg, daarvoor wachten we op verder advies van onze federatie en overheid wat wellicht nog enkele weken zal duren. Onze trainingen gaan al jaren door op sporta in Tongerlo. Sporta is een jeugdverblijfplaats & voor jeugdverblijfplaatsen gelden strengere normen dan voor sportinstallaties. Daarom is sporta nog tot minstens 7 juni volledig gesloten.

 

Wel is het zo dat wij al enkele testen deden met een beperkte groep atleten (in de Beeltjens). Uit deze testen hebben we al zeer interessante dingen kunnen leren. We zullen nu stelselmatig de testgroep uitbreiden met het nodige respect voor social distance. Om het praktische verloop zo veilig mogelijk te laten verlopen is deze uitbreiding (op dit moment) vooral met afstandslopers en meer bepaald lopers die ouder zijn dan 16 jaar omdat we zo in groep maar toch deels individueel kunnen werken.

Er is momenteel nog geen sprake van gebruik van atletiekmaterialen. Dus bij een heropstart zal de focus liggen op conditie & loopnummers.

Via onze moederclub ACHL krijgen we ook voldoende ontsmettingsmiddelen ter beschikking om alles veilig te laten verlopen.


Dit is uiteraard jammer en we hadden dit ook liever anders gezien maar we moeten de ons opgelegde randvoorwaarden respecteren.
We kijken met zijn allen uit om onze activiteiten binnenkort terug aan te zwengelen en ik hoop dat jullie jullie in de tussentijd gezond kunnen bezighouden.

 

Wanneer wij meer nieuws ontvangen van sporta zullen we samen met de trainers een heropstartplan uitwerken & dit ook zo snel als mogelijk met jullie communiceren.

 

Begin juni zullen wij sowieso onze volgende communicatie doen.

 

Sportieve groeten

Ac Westerlo