De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 31/05/2019 - 23:06

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

PK jeugdmeerkamp op 21/05

Verslagje van de hand van trainer Bart:

Op Pinkstermaandag stond er voor benjamins, pupillen en miniemen in Merksem het provinciaal kampioenschap meerkamp op het programma.
Een kleine delegatie atleten van AC Westerlo tekende present voor deze lange dag.

Benjamin Jana Gevers deed het voortreffelijk. Na twee nummers (ver en 60 m) stond ze aan de leiding maar dan speelde de wind haar parten bij hockeybal. Na een sterke 600, behaalde ze een bronzen medaille en kon ze pronken op dat provinciaal podium.
Ook de miniemen meisjes, Emma Goor en Remone Van De Velde leverden mooie prestaties. Een derde plaats bij het hoogspringen voor Remone (1m44) en een derde plaats bij het speerwerpen voor Emma (24m70). Maar ook bij de vier andere kampnummers zetten ze hun beste beentje voor.  Er is gestreden tot op het einde, ondanks een pijnlijke enkel voor Remone. Deze straffe madammen eindigden op plaats 12 (Remone) en 17  (Emma) van 51 atleten.
Sean Van Hullebus opende bij de miniemen jongens met speerwerpen en gooide een mooie 22m18. Daarna gaf hij zich ten volle bij het verspringen en eindigde hier op een tweede plaats (4m60).  Bij de start van de 80 m sprint had hij last van rugpijn maar hij zette wel nog een knap sprintnummer neer. Ondanks de rugpijn sprong hij ook nog 1m28 hoog.  Een 1000m lopen was door de pijn niet meer haalbaar en Sean gaf hiervoor forfait hoewel hij op een mooie 7de plaats stond.
Ward Vleugels deed zijn best op alle onderdelen maar de kracht ontbrak om ergens een sterke prestatie neer te zetten. Hij eindigde 27ste van de 44 atleten.  Hij was zeker wel tevreden, amuseerde zich en stilaan zullen de laatste ziektekwalen wel verdwijnen.