De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 31/05/2019 - 23:06

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Succes in Moeskroen

Augustus is de oogstmaand, zo ook op het vlak van Nationale atletiektitels voor onze club.

De beloften en junioren zakten op 26 augustus af naar Moeskroen waar ze in winderige omstandigheden mochten strijden voor de nationale titels.

Kobe Vleminckx was topfavoriet op de 100 & 200m bij de beloften.

De Westelse spurtbom maakte zijn favorietenrol meer dan waar en behaalde 2 titels.

De snelle tijden (10.50 & 21.65) zijn jammer genoeg niet homologeerbaar omwille van teveel rugwind.

 

Thomas Vanoppen was dan weer favoriet bij de 5000m voor juniors. In de 2de 5000m van zijn nog jonge carriere mocht Thomas dus ook 12,5 rondjes opboksen tegen die stevige wind (tot 4m/s). Na een goede start zette Thomas zich 1000m op kop, toen bleek dat er nog 3 atleten in zijn spoor zaten besloot Thomas om zijn taktiek aan te passen aan de weersomstandigheden en te opteren voor een meer taktische race. Ook hierin bleek hij veruit de sterkste & Thomas soleerde in de laatste 500m naar zijn eerste individuele nationale titel in een tijd van 15.11.64. Voor het volgende winterseizoen heeft Thomas ook al glasheldere ambities. Internationaal wil Thomas deelnemen aan het EK veldlopen net over de Belgisch-Nederlandse grens in Tilburg (op 9 december). Noteer deze datum alvast in jullie agenda. Indien Thomas zich plaatst, zal onze club namelijk een busreis naar het EK organiseren.

 

Het succes in Moeskroen werd in feite reeds op zaterdag gestart, toen mochten cadet Senne Van Gelder en scholiere Silke Rutten de provincie Antwerpen vertegenwoordigen op de interprovinciale match. Silke deed dit voortreffelijk door 11 punten te pakken (& 2de te finishen) op de 1500m in een knappe tijd van 4.59.52  Senne  deed zijn speer landen na 41mO4 (bij het inwerpen haalde hij zelfs 43m!) en behaalde zo een 5de plaats voor de ploeg van Antwerpen.