De training gaat door De training gaat door. Laatste update: do, 24/01/2019 - 09:33

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Overwinningen in Neerpelt & Mechelen.

Het veldloopseizoen is nog zeer jong, neo-senior Thomas Vanopppen is dat ook nog.
Toch slaagde Thomas er in zijn allereerste lange veldloop bij de seniors in om al die meer ervaren seniors het nakijken te geven.
In Neerpelt liep Thomas na een lange solo-tocht naar de zege.
Het is weinigen gegeven om bij de overstap van junior naar senior meteen te winnen.
 
Deze veldloop in Neerpelt was eigenlijk een test met het oog op de crosscup van Roeselare, waar Thomas hoopt op een selectie voor het EK in Tilburg. Een meer dan geslaagde test zo blijkt. Wij kunnen jullie trouwens meegeven dat AC Westerlo voor een busvervoer zorgt indien Thomas zich plaatst voor het EK in tilburg (9 december).
 
 
Leuk detail Thomas was hiermee niet aan zijn proefstuk. In 2016 liep hij (toen nog als junior) bij zijn allereerste korte cross bij de seniors ook al naar de zege in Boechout.
 
De meeste van onze veldlopers trokken naar Mechelen. Als we de uitslagen van Mechelen analyseren voor de Kad/schol/jun/sen/mas dan zien we dat Kaat Vermeulen bij haar individuele seizoensdebuut 15de kon finishen bij de seniors.
Bij de kadetten liep Wout De Bal wederom een sterke race, met een 10de plaats als beloning.
Scholieren Shika Bruynseels & Stef Geukens zijn meer liefhebbers van het kortere werk, toch toonden zij zich knap in de scholierenveldloop, Shika werd 33ste & Stef finishte als 36ste. 
Bij de masters +50 was het een bizarre race, Stefan Rens bepaalde hier het tempo & zelfs de lengte van de race. Door een vergissing van de juryleden mochten de M50-ers oorspronkelijk een rondje te vroeg finishen. Stefan was echter niet alleen dominant maar ook attent & wees de juryleden plichtsbewust op het extra rondje. 
Ondanks deze duo-job: scheidsrechter & deelnemer kon Stefan de zegebloemen meenemen naar Morkhoven.
Bij de M+35 zagen we Wesley Van De Gaer & Pieter Nijs weer opduiken in het veld. Wesley viel net naast het podium maar, is tevreden met zijn 4de plaats. Pieter kon na een zomer vol marathonkilometers zijn snelle vezels weer aanspreken en werd 35ste.
 
Bij de seniors maakte Kenneth Laureys zijn debuut, hij deed dit in een lange cross waar hij een treintje kon vormen met trainingsmakkers Michaël Cloots & Jo Vervecken.
Ze finishten ook in een treintje: Kenneth werd 23ste, Michaël 24ste & Jo 25ste.
 
Op naar de volgende veldloop.