De training gaat door De training gaat door. Laatste update: do, 24/01/2019 - 09:33

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

1 mei meeting in Herentals

Op 1 mei is het traditiegetrouw verzamelen geblazen aan de piste van Herentals.  Onze jeugd mag dan het voorbeeld geven aan de ‘grote’ atleten tijdens het voorprogramma van de ‘Athletic Classic Herentals 12e STESSENS 1 mei meeting’ (=een mond vol!)

Enkele  Westelse pupillen waagden zich aan hun allereerste wedstrijd voor een groot publiek; enkele curieuze tantes, 3 zotte nonkels, een paar té lieve moemoe’s en bompa’s die in hun jonge jaren ongetwijfeld zéér sterk zijn geweest!  Elke nieuweling genoot intens van al die aandacht!  Vic, Jana, Jef, Femke en Tess willen wij zeker op de volgende wedstrijd weerzien. (volgende week in Lille?) Lars en Hannah kennen ondertussen de kneepjes van het vak, en kiezen liefst voor hun lievelingsdiscipline kogelstoten.  De kogel van Lars raakte de grond na 8m30 en de kogel van Hannah haalde 4m75.

Ook 5 miniemen aan de start: Febe liep 11”65 op haar 80m onder toeziend oog van enkele ‘speciale’ juryleden! En ze waren content…  Deze 2ling Floor en Ward spurtten de ziel uit hun lijf, en slingerden de discus verder dan verwacht. En alles doen zij met een grote glimlach… Ward was zelfs zo vriendelijk om trainingsmaat-cadet Arno te begeleiden bij zijn opwarming én cooling-down enkele uren later. Chapeau Ward!  Dat Emma en Elien voorzien zijn van een goede werparm, wisten we al.  Alle toeschouwers weten het nu ook: de discus van Elien vloog 17m47 ver. Emma deed er nog een schepje bij: haar discus landde pas op 24m79. Prachtig dames!

2 eerstejaarscadetten schreven zich op de valreep in voor hun eerste wedstrijd bij de groten. Wout liet zien dat hij kan hoogspringen. De lat werd telkens met 5 cm verhoogd, hij strandde op 1m65. Arno ging als enige cadet van start in de laatste reeks van de 300m. Hij werd omsingeld door juniors met te lange benen wat resulteerde in een blitz-start. 250m kon hij zijn snelheid behouden, maar verzuurde dan volledig en kwam strompelend over de finishlijn. Geen ramp Arno, een atleet herstelt snel en leert al doende.

Op naar de volgende koers, maar eerst … trainen!!!