De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Atleten actief op vele fronten

Het herfstweer zorgde ervoor dat veel Westelse atleten zin kregen in Wintercompetitie. Onze atleten waren op vele fronten en locaties actief. Ze gingen crossen in Neerpelt & Duffel. Liepen de halve  of hele marathon in Kasterlee of staken zelfs de grens over om de internationaal getinte Zevenheuvelenloop te lopen.

 

Wesley Van De Gaer liep de veldloop van Neerpelt waar hij een ondanks een mindere dag besloot de wedstrijd toch uit te lopen op karakter. In Duffel maakten enkele jeugdige Westelaars hun debuut en hebben ze hopelijk de veldloopmicrobe te pakken. Senior Evy Claes maakte ook haar debuut in het shirt van Herentals. Ze mocht het meteen opnemen tegen de (inter)nationale toppers. Evy liep naar een knappe 6de plaats. De appel valt duidelijk niet ver van de boom (nvdr Evy is de dochter van Jef/Jozef Claes die ooit 1.09 liep over een halve marathon en 2.24 over een volledige marathon).

In dezelfde race finishte Wendy Drouard als 8ste Master.

 

Bij de scholieren jongens toonde Jelle Van Leuffelen dat hij stilaan naar zijn topconditie groeit. Snelle Jelle kon als 4de finishen in een zeer sterk deelnemersveld. Trainingsmaat Emiel Vandenberghe dook voor het eerst als Scholier het veld in met meteen een 17de plaats als resultaat.

 

Door zware wind waren de tijden in de halve marathon van Kasterlee niet wat de atleten gehoopt hadden. Toch liepen Stefan Rens &  Michael Cloots op de halve marathon knappe races. Stefan finishte als 14de (3de M45) in een tijd van 1h20 en Michael liep zelfs naar een nieuw PR van 1h26 (33ste plaats). 

De halve marathon was voor Jan Van Leuffelen niet genoeg, dus hij ploeterde de hele marathon van Kasterlee en deed hier slechts 3h10min over.

 

Kevin Schauwaers besloot het in de zevenheuvelenloop (15km in Nijmegen) zijn benen te testen tegen de wereldtop. Kevin finishte deze heuvelachtige 15km na 50 minuten op de 41ste plaats (6de Belg). Onze snelste marathonloper is dus helemaal klaar voor zijn crossseizoen.