De training gaat door De training gaat door. Laatste update: do, 24/01/2019 - 09:33

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

AC Westerlo Nieuwsbrief

U bent hier

BK Brussel: 2 Westelse atleten naar de finale

Op dag 1 van het BK in Brussel kwamen 3 westelse atleten aan de bak.

Sprinter Kobe Vleminckx nam er deel aan de reeksen 100m & 200m. Vooral op de 100m behoort Kobe bij de topfavorieten, hij pakte hierin reekswinst in 10.77. Op de 200m Is Jonathan Borlee één van de favorieten & dus concurrenten van Kobe. In de reeksen bleek Kobe 2 hondersten sneller dan Jonathan Borlee (die reeks 1 won). Kobe won de 2de reeds in een snelle 21.38.

Goede vooruitzichten voor de finale dus.

 

Thomas Vanoppen (nog steeds maar Junior) nam in Brussel deel aan de 1500m. Ondanks een zware examenreeks was Thomas er helemaal klaar voor. Hij mocht starten in de 2de reeks waarin er goed werd samengewerkt. Thomas volgde de verschillende topfavorieten en kon op het einde meesprinten voor de finale-tickets. De snelle wedstrijd & knappe sprint bracht hem naar een DIK nieuw persoonlijk record: 3.50.95. Met deze nieuwe besttijd schuift Thomas op de Belgische (junior) ranglijsten op naar de 3de plaats. En uiteraard mag ook hij zich na een 10de plaats overall opmaken voor de finale.

 

Yann Bruers liep er zijn geliefkoosde 800. Yann is al enkele weken in goede doen & ging vooral op zoek naar een nieuw persoonlijk record. De goede weersomstandigheden, snelle piste & sterke tegenstand hielpen Yann bij het behalen van zijn doel. 1.53.94 is de nieuwe besttijd van Yann. in zijn reeks werd Yann 4de & overall 14de.