De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Climbing for Life 2015 - Vogezen

Climbing for life in Vogezen


Dit jaar verwelkomde de wondermooie Vogezen de hele entourage van Climbing for Life voor een onvergetelijk fiets- en loopweekend ten voordele van Astma- en Mucopatiënten.

Wendie Pluymers, Anke Everaert en Els Aerts van ons joggingteam: Ambiance Club Westerlo, leverden hun bijdrage door twee dagen na mekaar de ziel uit hun lijf te lopen.

De 1ste run op vrijdag was een prachtige urban trail van 13 km in, op en rond de Citadel van Belfort.  Een zeer afwisselend parcours met trappen, tunnels, een promenade langs het meer, single tracks op de bergflanken van de Citadel, ... daagde onze spieren al aardig uit.  Maar niet genoeg om ons te demotiveren, integendeel … zaterdag stonden we weer met veel goesting aan de start!

Dit keer was het een trail run van 18 km.  We startten bovenop Ballon D’Alsace voor een 12 km lange afdaling.  We liepen langs watervallen, klauterden over omgevallen reuzedennen, steun zoekend op wegschuivende single tracks, riviertjes oversteken met of zonder bruggetje, strompelend over wortels, ... Eindelijk beneden aangekomen stond ons de 6 km lange col "Les planches des belles filles" te wachten ...  Tergend langzaam, stap voor stap hebben we de meters overwonnen.  De kilometerborden aftellend 5, 4, 3, 2, 1, … Yes, de laatste 500 m, nog een bochtje om en … dan rijst er een muur van 22% Les Planches boven ons hoofd uit!  Daar, bij het oranje parasolletje moeten we blijkbaar zijn.  Oranje?  Alles is grijs en wazig van de zweetdruppels, we zien enkel nog de gloeiend hete asfalt en horen de mensen ons naar boven roepen.  Een laatste oerkreet en alle lucht uit onze longen geperst, komen we aan!  Yes, we did it!!

En als onze hartslag terug binnen de normale grenzen slaat, ons vochtgehalte terug aangevuld, durven we zelfs zeggen : And we loved it!

We hebben het gehaald, mede dankzij de logistieke ondersteuning van onze gezinsleden.  Zij volgden als echte paparazzi om ons te bevoorraden en aan te moedigen.  Hun ambiance werd niet alleen door ons geapprecieerd, maar werd ook door de andere runners gesmaakt ...

Het was een fantastische ervaring, waarvan we nog steeds nagenieten en die nog lang in ons geheugen en onze benen zal gegrift staan. J
We kijken al uit naar de volgende editie in 2016!!

De volledige foto-reportage kan je bekijken op de facebookpagina van AC Westerlo!