De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Crossen van Arendonk tot in Roeselare

Tijdens het afgelopen weekend bonden onze crossers hun spikes aan te crossen in de noorderkempen (Arendonk) of in de Westvlaamse modder (Roeselare).

 

De cross van Arendonk was een schot in de roos voor de Westelse modderliefhebbers. De namiddag begon al zeer goed met de week na week sterker wordende Jelle Van Leuffelen aan de start bij de scholieren. Onze vice Vlaams Kampioen scholencross liep in een attente race steeds mee vooraan. Dit resulteerde in een knappe 3de plaats.

 

Vervolgens mochten onze korte crossers aan de slag. Zij stonden met 2 aan de start: Yann Bruers & Andy Goossens. Yann startte behoudend en kon tijdens de race opschuiven richting kopgroep. In een spannende sprint kon Yann de bronzen medaille binnenhalen. Andy Goossens is terug na blessureleed: hij kon als 18de finishen.

 

Seniore Evy Claes is in haar eerste crossseizoen reeds toe aan haar 3de cross. Meteen na haar shift in het ziekenhuis haastte ze zich naar de start in Arendonk. Ook tijdens de wedstrijd zat er haast in Evy haar tempo. Met een 15de plaats was het resultaat ook schitterend.

 

Bij de seniors heren stonden er 3 Westelaars aan de start. De ervaren Kevin Schauwaers dook er voor het eerst dit seizoen het veld in. Michaël Cloots maakte dan weer zijn debuut in het veld. Eric Glassee wenste zich als master te meten tegen de seniors Beide marathonlopers liepen een sterke wedstrijd. Kevin liep zelfs zijn sterkste veldloop ooit. In een zeer sterk deelnemersveld finishte Kevin als 7de.

Michaël liep met maar 1 doel: ervaring opdoen. De 22ste plaats die hij behaalde is dan mooi meegenomen. Ervaren Eric besloot zijn uitstap tussen de seniors als 24ste.

 

Jan Van Leuffelen was onze enige master. De rots in de branding bij het crossgebeuren liep een zeer degelijke race (amper enkele weken na zijn marathon). Sterke Jan liep als 17de binnen.

 

Bij de masters dames werd Wendy Drouard 8ste na een sterke wedstrijd.

 

In het verre Roeselare was onze moedige scholier Thomas Vanoppen aan het werk tegen de nationale veldlooptop. De Vlaamse scholencrosskampioen kende een mindere dag. Opgestaan met buikpijn twijfelde hij of hij wel zou starten. Thomas startte toch maar, voelde langzaam de kracht uit zijn lichaam lopen. Hij besloot niet op te geven en finishte ondanks halve kracht toch nog 17de. Thomas belooft in Brussel beter voor de dag te komen.

 

proficiat.