De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Kampioenschap van Vlaanderen : 2 bronzen medailles

2 Westelse atleten zakten af naar de piste van Lyra voor deelname van het Kampioenschap Van Vlaanderen voor kad/schol.

 

Beide scholieren zijn stiefbroers van elkaar: Sprinter Kobe Vleminckx ging er de 100m & de 200m lopen, terwijl Thomas Vanoppen zich de laatste weken klaarstoomde om te presteren op de 1500m.

 

In de reeksen van de 100m was het al meteen van dat: Kobe spurtte naar een nieuw persoonlijk record: 11.13. Deze tijd was goed voor een reeksoverwinning en een 3de tijd. In de finale liep snelle Kobe naar een 3de plaats in 11.18. Op 11 september loopt Kobe op de memorial Van Damme in het legendarische Boudewijnstadion. Mogelijk gaat hij daar nog sneller dan zijn gloednieuwe persoonlijke record. 

Ook op de 200m presteerde Kobe op niveau, hij liep wederom sneller dan 23seconden:22.96!

 

Thomas Vanoppen voelde zich helemaal klaar voor dit Vlaams kampioenshap. Ondanks het feit dat hij eerstejaarsscholier is ontbrak het Thomas niet aan zelfvertrouwen de afgelopen weken. Op training zagen we de atleet van coach Domien Van Dyck zeer knappe tijden lopen. Op de 1500m liegen trainingstijden niet zo vaak. Thomas moest en zou deze goede conditie verzilveren met een medaille. In een taktische race die uitdraaide op een sprint met 5 atleten in de laatste ronde liep Thomas naar Brons in 4.30.49. In een taktische race is de tijd uiteraard niet belangrijk, toch even meegeven dat de slotronde van minder dan 60 seconden aantoont dat het een zeer spannende race was.

 

proficiat Kobe & Thomas