De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Kobe Belgisch kampioen 60m!

Afgelopen vrijdag zette de gemeente Westerlo de Westelse kampioenen in de bloemetjes, zoals je kan lezen in het vorige artikel.

Om ook volgend jaar weer de nodige atleten af te vaardigen naar deze kampioenenviering dient er ook in 2016 gepresteerd te worden. 

 

We stuurden een eenmansvertegenwoordiging naar het indoor BK junioren in Gent. Deze Westelse afvaardiging was er wel één die ijzersterk is. 

Sprinter Kobe Vleminckx beloofde op voorhand reeds vuurwerk op de 60m en hoopte te verrassen op de 200m.

 

Kobe is nu al de sprintrevelatie van de winter, hij zette zijn favorietenrol in de 60m om in een gouden medaille in 6.90.

 

De 200m indoor is door zijn 2 scherpe bochten technisch een zeer moeilijk nummer. Dat Kobe op een vlakke piste rechtdoor kan knallen was al duidelijk, of datzelfde ook lukte op golvende piste met 2 bochten was nog een vraagteken. Op dit voor Kobe minder vaak gelopen nummer stond hij niet als favoriet ingeschreven. Na de race waarin onze spurtbom 2de werd, weten we ondertussen dat ook deze 200m hem ligt. 

Met een tijd van 21.96 pakte Kobe dus niet alleen zilver maar ook meteen een nieuw clubrecord (oude record was van Kristof Beyens).

 

Eén Westelse atleet verzekerde zich dus al van een uitnodiging voor de kampioenenviering volgend jaar.