De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Marathonprestaties

Tijdens het afgelopen weekend liepen enkele Westelaars een marathon. Gert, Anouk & Katinka kozen voor Antwerpen. Leo Smets koos voor de zware marathon van Zeeuws-vlaanderen.
 
Onderstaand het verslag van Leo.
 
 
 
Na jaren de marathon van Antwerpen koos ik dit jaar voor die van Zeeuws-Vlaanderen.
Er werd gelopen van Hulst naar Terneuzen en richting kust is er steeds wind, zeer veel wind.
 
Maar zij die mij al een beetje kennen weten, hoe zwaarder, hoe liever hij het heeft.
Ook de andere weergoden waren ons niet goed gezind want net voor de start kregen we nog een laatste doop waardoor het parcours, welk al drassig was, er nog een pak zwaarder door werd.
Ik had plaatsgenomen op de tweede rij kwestie van iets rustiger te starten en niet te snel op kop te komen dat was althans mijn voornemen, maar...
Na het startschot vertrok favoriet Erwin Harmes en wie zijn nummer niet had gezien, was eraan voor de moeite, Erwin won deze editie.
 
Daarachter een kopgroep van 10 lopers en ja hoor na 500 meter nam ik deze groep op sleeptouw en daar zaten toch enkel kleppers bij, Wouter Decock, Marc Verhaeghe, Gino Lauwen,....
Drie atleten liepen van de groep weg en zij zouden dstrijden om plaats 2 tot 4 (later 3 want er viel eentje weg.
Het groepje waarin Gino en ik zaten hebben we samen uitgedund tot Gino en mezelf.
Samen maalden we km af om ten eerste deachtervolgers op afstand te houden en ten tweede om zelf een behoorlijk plaats en tijd te lopen.
 
Gino was me na de wedstrijd dankbaar voor het kopwerk maar hij heeft evenzeer meegeholpen om de voorsprong vast te houden en zelfs uit te diepen.
Na 35km voelde ik dat Gino door zijn beste krachten zat en bij mij kon er nog weel een tandje bij. Een versnelling was voldoende om Gino op een veilig afstand van, de rest, achter te laten en op zoek te gaan naar, op dat moment plaats 4.
 
Op km 38 werd ik verwittigd dat het zwaarste stuk nog moest komen, een strook langs de kust van om en bij de 2km pal wind op kop en dat na bijna 40 km.
Maar ik voelde me sterk en het liep nog vlot, op 500m van de meet stond het vrouwtje, zij won trouwens de plaatselijke 5 km, en stond versteld hoe vlotjes het nog liep.
Bij aankomst direct een microfoon onder de neus want mijn vrouwtje had hem vertelde dat ik rond de 2:50 zou open,  niet dus het werd 2:48:27u.
Vierde plaats overall en eerst M50, wat was dat zalig, een podium waarvan ik heb genoten, met heel veel respect van/voor medelopers en organisatie.
 
In Antwerpen kregen de deelnemers te maken met hagels & regenbuien met onderkoeling voor enkele lopers tot gevolg. Jammer genoeg was onze jeugdtrainer Gert één van de slachtoffers van deze koude temperaturen. Ondanks deze harde omstandigheden liep Gert zijn marathon uit in 3u21. Katinka & Anouk  liepen hun marathon in dezelfde zware condities uit in 3u54min59sec (Anouk) & 3u43min23sec (Katinka)
 
Na deze marathon was het traditiegetrouw tijd voor de Ten Miles. Wij vernamen dat Andy Goossens & Jean Wuyts hier knappe prestaties leverden. Van de overige Westelaren kennen we de uitslagen nog niet.
 
Proficiat aan deze atleten van de lange adem.