De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Provinciale kampioenschappen jeugd op 27/06: een dag om in te kaderen

11 atleten uit Westerlo schreven zich in voor de provinciale kampioenschappen in Herentals.   Onze 2 benjamins, 8 pupillen (waarvan enkele dappere eerstejaars) en 1 jonge miniem moesten vooraf hun 2 favoriete disciplines doorgeven.  Héél moeilijk was dat als je weet dat ze alles graag doen en bovendien nog goed zijn in meerdere disciplines!

 

Zaterdag 27 juni 2015

9 uur:    Een verschrikkelijk vroeg uur om daags na ons ledenfeest je aan te melden voor de eerste proeven van de dag.

 

10 uur:  Merel Van Roosendael mag de spits afbijten op de 60m horden.  Ze verliest wat evenwicht na het overschrijden van de eerste horde, herpakt en kwalificeert zich alsnog voor de finale later op de dag. Ook Arno Philips werd klaargestoomd voor de 60m horden.  Hij wint zijn reeks in 11.01, de tweede beste tijd en dus ook hij mag zich later terug opladen voor de finale.  Ondertussen heeft Remone Van De Velde zich aangemeld aan de hockeystand.  Haar hockeybal vliegt iets minder ver dan gehoopt, de meter geeft 23.33m aan.  De wind is altijd de favoriete spelbreker.  Aan de verspringbak staan 31 pupillen aan te schuiven, waaronder onze Wout Vanooteghem.  Hij mag 3x als laatste man springen:  4m33,  4m36 en 4m42.  Niemand doet hem dat na en dus wint hij hier zijn allereerste schildje als provinciaal kampioen!

 

11.15 uur: Elien De Clippeleer, tweedejaars benjamin gaat verspringen, net als 32 andere meisjes.  De wind blaast weeral vanuit de verkeerde kant, haar beste prestatie (3m06) evenaart ze niet.  Haar beste sprong strandt op 2m79, ze spaart dus nog wat energie voor straks.

 

11.30 uur: Stresskip Senne Van Gelder mag eindelijk in actie komen in het hockeybal werpen.  Een prachtige worp van 38m41 maakt de wedstrijd enorm spannend.  17cm komt hij tekort om zichzelf kampioen te noemen, toch straalt hij gelukzalig op dat tweede schavotje met zoveel luidruchtige fans om zich heen.

 

11.40 uur: Finale 60m horden pupillen heren en dames! Merel in baan 7, zotte spring-in-t-veld eerstejaars, loopt probleemloos naar een 5de plaats.  Dat belooft voor volgend jaar!  Arno, totale focus op winnen, overschrijdt alle 6 hordes als eerste in een toptijd van 10”90.  Jammer genoeg gooit zijn rivaal zich professioneel over de streep in 10”86, onmogelijk dus met het blote oog te beslissen wie hier wint.  De photo finish duidt de atleet van Bornem aan als winnaar.  Dejû..hier mag je vloeken!

 

13.15 uur: Kirsten Vleugels begeeft zich naar de kogelstand, haar favoriete discipline.  Oma en opa arriveren net op tijd om hun oogappel aan te moedigen.  Ze stoot haar kogel 6m24, een nieuw pr, en bijlange niet slecht voor onze jongste pupil.

 

13.35 uur: Benjamin en vooral krachtpatser Amber Willepenninckx staat met een pr van 19m82 genoteerd bij de beteren.  Haar hockeybal vliegt vandaag iets minder ver, maar ze behaalt toch een vijfde plaats met een worp van 17m36.

 

13.45 uur: Onze Senne Van Gelder gaat discuswerpen en moet het weer opnemen tegen dé atleet uit Kapellen, Alexander Anthonissen.  Hier is geen kruid tegen gewassen en dus moet ‘onze’ Senne tevreden zijn met weeral een tweede plaats.  Verdient dat ook geen schildje?

 

14.00 uur: Aan de start van de 60m staan 2 pupillen te trappelen van ongeduld.  Frederik Claes start in reeks één.  De klok tikt tot 10”22, net niet snel genoeg om zijn pr van 10”01 te verbeteren.   Wout De Bal loopt in reeks 4 naar een tijd van 10”00.  Zéér tevreden over zijn prestatie maar er zit meer in, dat weet hij zelf!

 

14.30 uur: Amber Willepenninckx kan werpen dus ook stoten.  17 benjamin meisjes gaan de kogelstoot-strijd aan.  Amber  stoot haar kogel tot op 6m17.  Elien De Clippeleer weet ook hoe ze die kogel moet hanteren, de loopjongen van dienst moet nog eens 7m75 hollen om de kogel op te halen.   Hiermee verdient zij een zilveren medaille, die samen met haar gezicht straalde tot ver buiten Herentals.

 

14.55 uur: Slechts één jonge miniem uit Westerlo durft zich te meten met andere atleten: Jonathan Claes.  En hij doet dat goed: zijn chrono: 12"29

 

15.00 uur: Wout Vanooteghem warmt zich op voor het hoogspringen.  5-passen-aanloop of 7-passen, hij twijfelt.  Toch maar 5 en versnellen in de bocht, hij kan het.  De titelstrijd gaat tussen Wout en een talentje uit Beerschot.  Een supporterende oma kan wonderen verrichten, ook bij onze Wout.  De lat blijft nog steeds liggen op 1m45.  Nog hoger is voor een andere keer, beslist hij. Nu wordt hij eigenaar van 2 gouden schildjes: hoog- én verspringen.

 

15.15 uur: Onze pupillen dames Kirsten Vleugels en Merel Van Roosendael staan opgesteld aan de discusring.  Kirsten maakt 2 ongeldige worpen, nochtans was die eerste worp veelbelovend.  Hoe moet je nu weer uit de ring stappen?  Gelukkig, derde keer, goede keer en dus nu een worp van 13m97.  Merel krijgt haar discus ook mooi vlak door de lucht.  Haar worp zorgt voor een diep gat op zo’n 12m68.

 

15.30 uur: Aan de kogelstand verzamelen de betere kogelstoters, en dus ook Arno Philips.  Hier is weer de man uit Kapellen de topfavoriet, maar Arno beslist toch wat weerwerk te bieden.  Zijn kogel landt op 8m89, een verbetering van zijn eigen record en goed voor een derde plek op het podium.

 

16.15 uur: Hier heeft ze veel te lang op moeten wachten: het hoogspringen bij de pupillen meisjes.  Remone Van De Velde, een sterke eerstejaarsmadam, begint op 1m05. Gemakkelijk. 1m10 vlot.  Alles lukt haar vanaf de eerste sprong.  Pas op 1m25 faalt ze.  Ze eindigt als 6de en beloont zichzelf dan maar met een zakje chips.  Volgend jaar Remone!

 

16.40 uur: Zo laat op de dag nog zin hebben in een 1000m? Frederik Claes en Wout de Bal wel!  De wedstrijd beloofde zwaar te worden onder die brandende zon.  Wout kon zijn pr niet halen, de klok tikte te snel 4.06.39.  Frederik sprintte nog alsof zijn leven er vanaf hing, zijn tijd 4.10.65

 

17.00 uur:  De speer van Jonathan Claes weegt exact 400g, en vliegt na 5 kruispassen en 1 impulspas exact 20m95 ver.  Weer een record bijgesteld.

 

Een dikke merci aan alle atleten, ouders, grootouders en trainers!!!