De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Running bears op hoog niveau op Sintniklaascup.

Brian Van Den Bossche & Maarten Verbiest zijn twee gemotiveerde Running Bears die op recordjacht gaan. Meer bepaald op jacht naar 800m records. De gesprekken op training de laatste weken gingen meer en meer over tussentijden, snelle reeksen & 800m races uit het verleden.

 

Coach Nest Goossens reageerde gepast door beide heren op dinsdag nog een stevige wedstrijdsimulatie voor te schotelen op training. Deze eerste test in warme omstandigheden gaf beide atleten veel vertrouwen. Zaterdag zakten beiden heren samen met begeleider Kristof af naar de piste van Sint-niklaas. De Westelaars starten slechts met 2 doelen: 1 zo snel mogelijk lopen, 2 snelste Belg worden op de flanders cup.

Na een incidentvolle start owv onervaren haas zette Brian zich pal achter de haas en Maarten midden in het pak. Op 300m van de meet vond Brian het welletjes en zei: salut & de kost tegen het peleton en sprintte weg richting winst. Maarten leverde een stevig duel af in het pak. De klok stopte na 1.51.02 voor Brian. De officials corrigeerden deze tijd nog naar een nieuw knap persoonlijk record van 1.50.98!!!

Maarten mag dan weer zeer tevreden zijn met zijn seizoensbeste van 1.52.02.

Aja ter info: Brian werd 1ste Belg & Maarten 2de Belg op deze internationale meeting.

 

Deze tijden doen het beste vermoeden voor de komende wedstrijden: Nacht Van Heusden & Belgisch kampioenschap waar de heren hun recordjacht verderzetten.

 

Op zondag zakte Thomas Verbiest af naar de Brussels GP. Ondanks drukke weken omwille van zijn bouwwerf & veel wind liep Thomas een degelijke 51.23 op de 400m.

 

proficiat