De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Stiefbroers Vanoppen-Vleminckx pakken 2 bronzen medailles op Vlaams Indoorkampioenschap

Ac Westerlo stuurde 2 deelnemers naar de Vlaamse indoorkampioenschappen te Gent. De 2 jeugdige stiefbroers Kobe Vleminckx (Junior) & Thomas Vanoppen (scholier) namen het in Gent op tegen ervaren seniors. Bij de voorinschrijvingen bleken beide heren op hun disicpline vrij vooraan te staan. Toch zakten beiden niet meteen naar Gent af om een medaille te pakken. Een persoonlijk record (Kobe op 60m) en eventueel clubrecord (Thomas 1500m) zou al prachtig zijn. 

 

Het sucesverhaal startte al in de reeksen 60m. Kobe won zijn reeks in een straffe 6.95. Meteen een duik onder die magische 7 seconden en uiteraard een nieuw persoonlijk record. Met zijn reekswinst bombardeerde men Kobe meteen tot schaduwfavoriet voor een medaille. Onze spurtbom bewees goed met de druk te kunnen omgaan, hij nam in de finale een kanonstart en liep alweer naar een persoonlijk record: 6.94 en een bronzen medaille.

Het clubrecord van de illustere Kristof Beyens staat op 6.92. Opmerkelijk: Kobe is nog eerstejaarsjunior en sinds dit jaar trainingsmaat van ACHL-boegbeeld Kristof Beyens.

 

Stiefbroer Thomas Vanoppen startte in de 1500m met maar 1 doel: een nieuw clubrecord op de tabellen zetten. Running Bear Thomas kende geen specifieke voorbereiding voor deze indoormeeting, zijn doelen liggen deze winter in het veld. Thomas beschikt echter over een snelle eindsprint en een steengoede conditie. Deze 2 capaciteiten en de nodige dosis lef brachten onze snelle scholier naar een nieuw clubrecord van 4.10.25 en een bronzen medaille.

 

proficiat aan de 2 Ac Westerlo-boegbeelden!