De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

vracht aan medailles uit Merksem

Op zondag 30/08 organiseerde Olse Merksem de provinciale aflossingskampioenschappen. 

De splinternieuwe piste ontving de atleten onder een stralend zonnetje.

Onze Westelse atleten streden onder de vlag van ACHL voor provinciaal ere-metaal.

 

Het verslag van onze jeugdteams volgt nog. We kunnen jullie al wel verklappen dat onze jeugd zich kostelijk amuseerde en zorgde voor medailles en clubrecords.

 

In navolging van de jeugd streden onze kad/schol/sen & Masters heren.

 

Bij de kadetten mocht Emiel Vandenberghe samen met 3 clubgenoten de 4x800m lopen in de gemengde reeks met scholieren. Ondanks 2 maanden vakantie met iets minder training presteerde Emiel voortreffelijk, wat resulteerde in een knappe bronzen medaille.

Bij de scholieren heren stonden er 2 Westelaars aan de start. Ebert Vandervelpen toonde zijn stijgende vorm door de stok na 2 rondes door te geven op enkele meters van de podiumplaatsen, trainingsmaat Thomas Vanoppen stuntte door in een ruk van plaats 4 naar plaats 2 te lopen. De ploeg kon deze zilveren medaille behouden en mocht dus ook het podium op.

Onze senioren dienden hun titel te verdedigen, de verwachtingen waren hooggespannen om deze 6de titel op rij te behalen en dit met 4 Westelse atleten in de ploeg. Thomas Verbiest nam een kopstart en gaf de stok met de nodige voorsprong door aan broer Maarten die het gat verder kon vergroten. Vervolgens kon Lukas Vriens de voorsprong behouden om Yann Bruers te lanceren. Yann soleerde verder naar een prachtige overwinning.

De masters die in dezelfde wedstrijd liepen hadden een team bestaande uit 3 Westelaars (Gert Engelen, Steve Lachi & Jan Van Leuffelen) + Stijn Jacobs: en ook zij namen een voorbeeld aan de senioren door met reserve (zie*) naar goud te lopen.

 

*Onze Masters dienden met reserve te lopen want, enkele minuten na hun 4x800m liep hetzelfde team nogmaals en deze keer 4x1500m. Ook hier kon niemand de sterke Masters kloppen: 2de gouden medaille om de nek van de fiere masters => zie foto.

 

proficiat!