De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Thomas Vanoppen loopt met breuk in voet naar 4de plaats in Crosscup

Voor de scholieren was de crosscup-manche in Dour de finale, voor onze Masters was dit dan weer het Belgisch kampioenschap.

Onze snelste stratenloper liep dan weer mee in de sterk bezette CPC halve marathon te Den Haag.

Thomas Vanoppen had zicht op een 5de plaats in de eindranking van de crosscup. Trainers & mede-atleten zagen dat Thomas sinds zin indoor-uitstapje schitterende dingen liet zien op training. Onze scholier was dan ook klaar voor de finale van crosscup en het Belgisch kampioenschap van volgende week.

Samen met coach Domien Van Dyck zakte Thomas af naar Dour. Hij liep er een enorm sterke wedstrijd, was constant te vinden aan de kop van de wedstrijd. Tot het noodlot toesloeg. Thomas liep een breuk op in zijn voet. Opgeven staat niet (meer) in Thomas zijn woordenboek. Met veel pijn liep hij naar de finish: op een knappe 4de plaats (5de plaats in eindranking was binnen). Van aan de aankomst ging het richting EHBO om vervolgens op spoed te belanden.

Daar stelde men vast Thomas een breuk had opgelopen in zijn voet. In plaats van een tapering-periode richting BK volgt nu een weekje gips.

We wensen Thomas langs deze weg een spoedig herstel en hopen hem snel weer op training te mogen begroeten.

Onze masters stonden in Dour dus aan de start voor hun Belgisch kampioenschap. De 3 Westelaars aan de start streden in de categorie M45. Stefan Rens liep deze winter al enkele indrukwekkende resultaten bij elkaar. Onze lopen kinesist verbaasde in het verre Dour vriend en vijand door na brons op het Vlaams ditmaal naar Brons op het Belgisch Kampioenschap te lopen. In dezelfde wedstrijd liep Jan Van Leuffelen naar een 17de plaats. Eric Glasséé liep naar een 29ste plaats.

In den Haag liep Kevin Schauwaers zijn eerste halve Marathon van het seizoen. Ondanks een verstoorde voorbereiding liep "the talent" naar een nieuw persoonlijk record van 1.10.58 ofwel 21km tegen een gemiddelde snelheid van 17,83km/u. Straffe kost dus.