De training gaat door De training gaat door. Laatste update: do, 24/01/2019 - 09:33

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

AC Westerlo Nieuwsbrief

U bent hier

Provinciaal Kampioenschap Jeugd te Mol op 23/06

30 trillende Westelse atletenbenen, en eens zoveel verhoogde hartslagen onder moeders’ of vaders’ borstkas, aan de start van het Provinciaal Kampioenschap voor de jeugd te Mol. 

Vorige zaterdag werden dus titels én schildjes uitgedeeld voor de beste atleten per discipline en per provincie.  Eén echte titel werd binnengehaald door Lars De Bal in het kogelstoten, maar er werden vele individuele prestaties verbeterd die dan beloond werden met een 2de, 3de of 4de plek.  En zoals altijd in de sport zijn er ook ontgoochelingen en tegenslagen, maar daarvoor zijn er dan weer ouders en trainers uitgevonden die alles weten te relativeren.  We blijven IEDEREEN motiveren om sterker te worden in hun favoriete sport!

 

Ziehier een geweldige opsomming van de prestaties van onze jongeren:

 

Jana Gevers, onze enige benjamin, liep 60m snel genoeg om te mogen starten in de finale later op de dag.  Ze eindigde op een 3de plek in 9.54    Met haar vertesprong van 3m65 eindigde ze 2de.

 

Pupil Tess Peeters sprong 3m04, nochtans kan zij zeker een ½ meter verder.  Met haar hockeybal zorgde ze wel voor een nieuw PR van 21m18.

Hannah De Clippeleer, ook eerstejaarspupil, stootte de kogel 5m29 weg en liet de discus 11m02 vliegen.  Ze bleef met beide prestaties net onder haar besten, en dus blijft het oefenen geblazen!

2de jaars pupil Sied Deswert, verraste vriend en vijand door een knappe chrono neer te zetten op de 60m.  In de finale deed hij nóg beter en eindigde op een 4de plek met 8.82!!!  Ook zijn vertesprong verbeterde hij tot 3m87 en behaalde daarmee een 5de plaats.

Kameraad Rhune Franssen plaatste zich natuurlijk ook voor diezelfde finale in de 60m, maar liep iets minder snel dan in de reeksen en moest tevreden zijn met 9” rond.   Hij kon wel zijn PR in het verspringen aanscherpen tot 4m07!

En Lars De Bal zou Lars De Bal niet zijn zonder kogel in de hand.  Liefst stoot hij die zover mogelijk weg, en dat lukte ook deze keer.  9m15 was ruim voldoende om dat provinciale plakje te behalen. Proficiat!  Over zijn discusgedoe zwijgen we hier …

 

De Westelse miniemenmeisjes waren in de meerderheid, maar één enkele miniemenMAN kan deze dames wel aan. Sean Van Hullebus spurtte alsof zijn leven ervan af hing: 20”66 op de 150m, wie doet hem dat na als 1ste jaars miniem?  Daarbovenop verbeterde hij ook zijn vertesprong tot 4m66 en als je hem zou laten doen, dan zou hij ook nog knallen op een 300m, een 1000m en hoogstwaarschijnlijk afsluiten met een geweldige hoogtesprong! Dat is Sean!

Onze werpster Elien De Clippeleer, kon haar beste worpen ditmaal niet uit haar mouw schudden.  De discus landde te vroeg na 20m09 en haar speer raakte de grond na 15m63.  Wij weten dat ze nog beter kan en dat zullen we vroeg of laat allemaal zien!

Ook Jytte Aerts kende geen gloriemoment, maar volhouders winnen ooit! De 60m horden liep ze in 14.25   Bij het speerwerpen strandde ze op een 13de plek met een worp van 13m59.

Op de 1000m kregen we 2 dappere 1ste jaars miniemen aan de start.  Floor Vleugels bleef voor het eerst onder de 4 min en zorgde voor een dik PR van 3.53.69  Knap Floor!  Ook Diete Horemans kon haar PR scherper stellen tot 3.32.39    Dat training loont, is duidelijk!

2de jaars miniem Kirsten Vleugels legt zich toe op de werpnummers.  Bij het kogelstoten bleef ze net onder de magische grens van de 10m en haar discus vloog toch weer verder tot 21m55.

Ook Emma Goor heeft werparmen en -benen. Zij verbeterde zichzelf bij het kogelstoten tot 10m14 en ook haar speer vloog weer een ½ m verder.  De speerpunt bleef steken op 25m56 en dus mocht zij het 3de schavotje van het podium betreden, in haar immer gekende smile …

Febe Nys is katrap maar startte spijtig genoeg in een iets tragere reeks van de 150m.  Zij won te gemakkelijk, en de snelste reeks moest nog komen! Met haar tijd van 21.59 werd ze dus 7de.  Ook in het verspringen liet ze geen supersprong optekenen.   Ze landde te vroeg op 4m13 terwijl ze in staat is om een halve meter verder te springen.  De bewijzen moeten dus nog volgen!

En last but not least …  verbeterde Remone Van De Velde haar PR op de 150m tot 21.89 en evenaarde zij haar hoogspringniveau tot 1m45 waarmee ze 4de eindigde. Prima gewerkt dus!

 

Bedankt atleten, ouders én trainers voor jullie ongelooflijke inzet!