De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Trainingsgroepen

Bij ACHL Westerlo kan je terecht voor een uitgebreid atletiekaanbod. Op deze pagina vind je een handig overzicht van de verschillende mogelijkheden voor iedere leeftijdscategorie.

Kangoeroes - Miniemen (°2018-°2011)

In deze leeftijdscategorieën worden de basisprincipes van atletiek (springen, gooien, lopen...) op een eenvoudige en "speelse" manier aangeleerd. Gedurende de jaren evolueert dit richting specifiekere trainingen binnen de verschillende disciplines. De kangoeroes (°2017 + °2018) trainen iedere dinsdagavond, de overige groepen: benjamins, pupillen en miniemen, trainen zowel op dinsdag- als donderdagavond. Alle groepen trainen tussen 18:30 en 19:30

 

Cadetten - Scholieren (°2010 - °2007)

Voor cadetten en scholieren bieden wij twee trainingsopties aan. Enerzijds is er een loopgroep die zich vooral toelegt op halve fond/fond en veldlopen. Daarnaast kan er ook gekozen voor een meerkampgroep waar er afgewisseld wordt tussen de sprint-, werp- en springnummers. De trainingen gaan iedere dinsdag- en donderdagavond door tussen 18:30-20:00

 

Volwassenenwerking (°2006 en ouder)

Vanaf junior zijn er bij onze club verschillende mogelijkheden. Wedstrijdatleten kunnen bij ACHL Westerlo rekenen op begeleiding door gediplomeerde trainers. Zij zorgen voor begeleiding op maat. Onze trainers begeleiden zowel meerkampers (sprint-, werp- & springnummers) als halve fond & fond.

Verder is er ook een recreantenwerking met verschillende groepen met elk hun eigen doelstelling en groepsschema's die op vraag van iedere loper op individuele basis aangepast kunnen worden. Deze groepen nemen ook regelmatig deel aan de lokale joggings, waar het motto "deelnemen is belangrijker dan winnen", centraal staat. De trainingen gaan door op dinsdag- en donderdagavond van 18:30-19:30 (20:00 voor de +10km groep en de wedstrijdatleten). In het weekend is er de mogelijkheid om onderling af te spreken om samen een groepsduurloop af te werken.

 

Wedstrijdatleten:

De  groep "wedstrijdatleten" focust voornamelijk op officiële atletiekwedstrijden op de piste (indoor/outdoor), veldloop & uiteraard marathonlopers.

 

Start to run:

Wil je graag lopen, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Of kijk je op tegen alleen lopen? Sluit dan in januari zeker aan bij onze Start to Run. Onder begeleiding van enkele ervaren lopers en loopsters bouwen wij samen met jullie op van 0 naar 5km. Nadien bestaat er ook de mogelijkheid om verder op te bouwen naar 10km.

 

5km groep:

Binnen deze groep wordt de loopconditie op 5km onderhouden en heel rustig opgebouwd om op termijn 6 à 7km vlotjes te kunnen lopen. Het accent ligt op extensieve trainingen, aangevuld met kleine intensieve trainingen, om uiteindelijk enkele versnellingen vlotjes intensief te lopen. 

10km groep:

Deze groep werkt vooral trainingen van om en bij de 10km af met als doel hun conditie op deze afstand te onderhouden en stelslematig wat te verbeteren. Het accent ligt zowel op extensieve trainingen, als ook op intensieve trainingen, mogelijk aangevuld met weerstandtrainingen. Intensieve trainingen worden langzaam opgebouwd. 


Groep +10km:

Is 10km niet genoeg voor jou, of droom je van de 10 miles? Dan kan je altijd terecht bij onze +10km groep. Deze groep traint zowel extensife, intensief en op weerstand. 

 

G-werking

Tenslotte zijn er onze G-atleten (zowel jeugdatleten als volwassenen) die op dins- & donderdag van 18:00 tot 19:00 zich uitleven op de atletiekpiste.