De training gaat door De training gaat door. Laatste update: vr, 23/02/2024 - 16:17

Hoofdsponsors

Word lid van AC Westerlo

AC Westerlo in actie

AC Westerlo Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

U bent hier

Clubhistoriek

In de herfst van 1978 werd onder de toren van de abdij van Tongerlo beslist een lokale atletiekclub op te richten. Als onderafdeling van Looise AV (uit Tessenderlo) ontstond AC Westerlo.

Mon Kempen, Fons Gebruers en Frans Kerkhofs waren de grondleggers van de club. Aangezien voorzitter Mon haast naast het Sportacentrum woonde, gingen de eerste trainingen dan ook door op de assenpiste van Sporta.

De club was vanaf haar ontstaan gekend in het ganse atletiekland. Maar deze bekendheid bleef niet alleen binnen België.  Er ontstond een verzustering met de atletiekclub uit het Nederlandse Oirschot. De meeste bekendheid geniet AC  Westerlo dankzij haar vlekkeloze organisaties. Zo vond er reeds 30 maal een Sportaveldloop plaats in het verleden. Ook is de club mede-organisator van de abdijjogging.  Jaarlijks joggen duizenden sportievelingen op Hemelvaartdag van de abdij van Averbode tot aan die van Tongerlo (of omgekeerd). Er waren ook enkele kleinschaligere organisaties: pistemeetings, scholencrossen, oefenveldlopen,  ronde van Westerlo (stratenloop). Kortom AC  Westerlo is er voor iedereen.

Door de jaren heen bracht AC  Westerlo ook menig topper voort in de atletiekwereld.  Wie kent niet Kris Bloemmen, Pedro Rens, Jef Eyckmans, Nico Vanopstal,…  Enkele andere leden schopten het in andere sporttakken tot nationale toppers zoals Joos Valgaeren en Ingeborg Marx.

Tegenwoordig is AC  Westerlo een bloeiende onderafdeling van AC  Herentals.

AC  Herentals heeft meerdere onderafdelingen en is de grootste atletiekclub van België. Dit schaalvoordeel zorgt ervoor dat sportievelingen aangesloten bij onze club dagelijks bij één van de onderafdelingen terecht kunnen voor een groepstraining.